U Cluj respinge acuzațiile de blat cu Sticla Arieșul Turda. Falub: Speculații demne de dispreț


Adrian Falub, managerul sportiv FC Universitatea Cluj, a spus că speculațiile de blat lansate public sunt demne de dispreț.

Câtă vreme voi fi manager sportiv aici, va garantez ca Universitatea Cluj va fi implicată doar în două pariuri: cel al promovării în sezonul viitor și cel al formării de jucători în propria Academie. Orice alte speculații sunt, pentru mine, demne de dispreț. Și asa ar trebui sa fie pentru toți, în lipsa unor informații banale, culmea, accesibile oricui”, a spus Falub.

O parte din presa sportivă a scris că meciul U Cluj - Sticla Turda 2-7 este suspectat de blat. Gazeta Sporturilor pretinde că a intrat în posesia unor bilete jucate la 9 minute după startul partidei, ambele castigatoare cu o cota de 12,54.

În plus se scrie că echipa a jucat cu echipa U19, deși s-a spus că va juca echipa mare.

U Cluj a explicat pe site -ul ofical de ce s-a făcut acest lucru: ”FC Universitatea Cluj respinge orice acuzație privind manipularea rezultatelor partidelor disputate de echipele clubului nostru. Vă asigurăm că “U” joacă toate meciurile (de pregătire sau oficiale) EXCLUSIV pe terenul de fotbal.

“U” Cluj a întâlnit în această dimineață (miercuri dimineața), pe terenul sintetic din Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”, în al doilea meci de pregătire al iernii și primul din 2020 la Cluj-Napoca, formația de Liga a III-a Sticla Arieșul Turda.

Oaspeții s-au impus cu scorul de 7-2, după o partidă în care managerul Universității Cluj, Adrian Falub, a urmărit mai mulți jucători de la prima echipă, dar și cei mai promițători juniori de la grupele U19, U17 și U16 ale clubului.

Întâlnirea a fost inițial programată la ora 12:00, dar staff-ul sportiv a decis, marți, devansarea acesteia cu o oră, având în vedere că terenul sintetic din Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu” este singurul disponibil, atât pentru echipa de seniori, cât și pentru grupele de copii și juniori ale Universității Cluj, compuse din peste 600 de jucători.

Întrucât partida de verificare de astăzi vine după un program extrem de încărcat, cu un amical în Ungaria, un drum de șase ore cu autocarul și două zile cu câte două antrenamente solicitante, staff-ul sportiv a decis să evite riscul unor accidentări pe suprafața sintetică din Parcul “Babeș” și să alinieze o echipă formată din fotbaliștii care au evoluat puțin sau deloc cu Debreceni VSC. Detaliu anunțat pe site-ul oficial al clubului cu o zi înaintea jocului. În teren au intrat Alex Bledea, Cătălin Pop, Tudor Vomir, Alex Roșca, Mihai Forna și Sergio Llamas, jucător spaniol aflat în probe, iar echipa a fost completată cu jucători de la loturile U19, U17 și U16.

În privința partidei amicale cu Debreceni VSC, FC Universitatea Cluj precizează că invitația a venit din partea clubului maghiar, iar meciul a fost anunțat atât la Departamentul Internațional din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), cât și la Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ)”.

Comentarii Facebook