Miercuri 19 Ianuarie

Irina Begu se retrage din echipa de Fed Cup. Echipa care vine la Cluj nu mai are vedete


Irina Begu nu va juca în acest an în echipa de Fed Cup a României.

La Fed Cup n-o să fiu. L-am anunțat pe domnul Segărceanu din decembrie că nu voi juca. În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment; mai am și câteva puncte de apărat în perioada următoare, și în aceste condiții, îmi va fi greu să joc Fed Cup.

Practic, de cinci ani am jucat an de an Fed Cup, de două ori pe an, însă în momentul de față va trebui să calculez mai bine și să iau o decizie cât mai înțeleaptă”, a spus Irina Begu, conform treizecizero.ro.

În momentul de față nu am cum să îmi ajut echipa. Am nevoie de câteva turnee la care să joc, să pot intra pe tablouri la alte Slamuri, pentru că sunt în situația în care nu pot intra la Slamuri, și de aceea trebuie, din păcate, să iau această decizie”, a mai spus sportiva.

Irina a fost sinceră și a spus că actuala situație o obligă să joace turnee mici pentru a se păstra în tenisul mare.

Echipa de Fed Cup a României va arăta total schimbată, cu Simona Halep absentă, Irina Begu retrasă temporar, Monica Niculescu incertă, Mihaela Buzărnescu accidentată și Sorana Cîrstea retrasă definitiv. Este vremea tinerilor, cred cei de la treizecizero.ro: Ana Bogdan, Patricia Țig, Gabriela Ruse, Irina Bara, Jaqueline Cristian sau Georgia Crăciun.

România va juca la Cluj cu Rusia, în weekend -ul care urmează Australian Open.

Comentarii Facebook