U Cluj ratează revenirea în Europa după 29 de ani ! Dan Nistor ratează penalty-ul care ar fi adus calificarea !

Meci de infarct la Craiova, între Universitatea si U Cluj, cu prelungiri și lovituri de departajare.

La finalul celor 90 de minute regulamentare scorul a fost egal, 0-0, ambele echipe având multiple ratări. 

Și prelungirile dădeau semn că se vor încheia cu același rezultat, însă la o faza aparent banală mingea a atins mâna lui Valentin Gheorghe în careul clujenilor. Craiovenii au transformat penalty-ul prin Houri și au luat conducerea cu 1-0 . 

In minutul imediat următor Koljici a înscris pentru 2-0, însă golul a fost anulat de VAR.

In minutul 120 +10 Dan Nistor a reușit sa egaleze, din penalty , la un fault al lui Markovici.

Au urmat loviturile de departajare, unde U Cluj a reușit să preia conducerea și să păstreze avantajul pana la ultima lovitură. Dan Nistor mai trebuia sa transforme ultima lovitură din cele cinci și U Cluj ar fi câștigat partida și calificarea.

Din păcate atacantul nostru a tras slab, lovitura fiind aparata de portarul Craiovei , apoi craiovenii au înscris și clujenii au ratat din nou prin Filip Ilie. Scor final 5-4 pentru craioveni. 

Clujul rămane cu o singură echipă in cupele europene, CFR fiind deja calificată ca urmare a ocupării celui de-al doilea loc in play-off.

Oltenii au avut probleme de personal, antrenorul Costel Gâlcă fiind obligat să se lipsească de mai mulți jucători, accidentați sau nerefăcuți complet. La rândul ei, lui U Cluj i-a lipsit golgheterul Daniel Popa; accidentat. Pentru el putea fi ultima apariție în tricoul clujenilor înaintea transferului la FCSB. 

Ultima participare a alb-negrilor în Europa datează din 1995, când U Cluj s-a înscris în Cupa Intertoto

Comentarii Facebook