Neluțu Sabău, criticat de un fost coleg din „Generaţia de Aur”. Greşeala care a costat-o pe „U” Cluj calificarea în Europa


„U” Cluj a ratat calificarea în preliminariile Conference League, după ce a fost învinsă, la loviturile de departajare, de Universitatea Craiova.

Cele două echipe au jucat de la egal la egal timp de 120 de minute, cu ocazii uriaşe ratate de ambele părţi. Oltenii au beneficiat de o lovitură de pedeapsă în ultimul minut regulamentar după un henţ în careul „Şepcilor roşii”.

Houri a transformat, iar Craiova părea sigură de calificare. La faza imediat următoare, ”U” Cluj a primit un penalty după un fault comis de Markovic, iar Dan Nistor a restabilit egalitatea în minutul 120+9.

Acelaşi Dan Nistor putea să îşi trimită echipa în preliminariile Conference League, însă a ratat cel de-al cincilea penalty din seria de lovituri de departajare. Oltenii au transformat următorul penalty, prin Zajkov, iar  ”U” a ratat prin tânărul Filip Ilie.

Viorel Moldivan, invitat în studioul Orange Sport, a susţinut că Filip Ilie (20 de ani) nu ar fi trebuit să execute cel de-al şaselea penalty. În opinia fostului atacant de la Nantes, un jucător cu mai multă experienţă, precum Vali Gheorhge, ar fi gestionat mai bine un moment de o asemenea încărcătură.

„Nistor a trimis echipa la această loterie marcând aceste penalty-uri. Nu ştiu de ce Neluţu Sabău l-a desemnat executant pe acest copil, pe Ilie. De abia intrase în joc.

S-a văzut clar că nu are experienţă pentru un asemenea nivel. Nici nu s-a uitat, a pus capul în pământ. Execuţia a spus tot despre această lipsă de experienţă. Eu l-aş fi desemnat pe Vali Gheorghe să execute”, a spus Viorel Moldovan, la Orange Sport.

Comentarii Facebook