Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, are incă postura si driblingul de acum 30 de ani. Vezi cum l-a fentat pe Stoickov VIDEO și FOTO


Prezent la meciul aniversar dintre echipa Generației de Aur și cea a vedetelor lumii din aceeași perioadă (antrenor Jose Murinho), Sabău a reușit o faza de spectacol, fentându-l în propriul careu pe Hristo Stoickov, cel mai cunoscut fotbalist bulgar.

Antrenorul lui U Cluj s-a remarcat de asemenea printr-o siluetă și postură de invidiat, doar firele albe rămânând mărturie faptului ca au trecut 34 de ani de când evolua ca jucător la Campionatul Mondial din Italia.

Evenimentul s-a bucurat de un succes remarcabil, peste 50 000 de spectatori fiind prezenți.

Echipele de start la acest eveniment au fost:

Generația de Aur: Prunea - Petrescu, Răzvan Prodan, Belodedici, D. Munteanu - Sabău, Lupescu, Popescu, Dumitrescu - Răducioiu, Hagi

World Stars: Dida - Maicon, Panucci, Djukic, Candela - Edmilson, Giovanni, Karagounis, Rivaldo - Stoichkov, Nuno Gomes

Născut pe 12 februarie 1968 în Câmpia Turzii, Cluj, Ioan Ovidiu Sabău este un fost fotbalist și antrenor român renumit, cunoscut pentru performanțele sale ca mijlocaș la cluburi precum Dinamo București și echipa națională a României. Sabău a fost o piesă centrală a "Generației de Aur" și a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990. În cariera sa internațională, a adunat 55 de selecții și a marcat opt goluri pentru România.

Sabău și-a început cariera profesională la Universitatea Cluj în 1985, debutând în Divizia A un an mai târziu. După o scurtă perioadă la ASA Târgu Mureș, a semnat cu Dinamo București, unde a câștigat primul său titlu de campion în 1990. Evoluțiile sale remarcabile de la Campionatul Mondial din 1990 i-au adus un transfer la Feyenoord Rotterdam, unde a câștigat două Cupe ale Olandei. În 1992, a plecat la Brescia Calcio, unde a fost antrenat de Mircea Lucescu, și ulterior la Reggiana, sub conducerea lui Giuseppe Marchioro. În 1999, a câștigat al doilea său titlu de campion al României cu Rapid București.

Sabău și-a început cariera de antrenor în 2000 la Universitatea Cluj, echipa pe care a promovat-o în Liga a II-a. A continuat să antreneze la Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, și FC Politehnica Timișoara, unde a obținut rezultate notabile, inclusiv eliminarea celor de la Șahtior Donețk din preliminariile UEFA Champions League în 2009. A avut mandate și la FCM Târgu Mureș și ASA Târgu Mureș. În 2023, a revenit la Universitatea Cluj ca director tehnic și a ajuns cu echipa în finala Cupei României, pierzând la loviturile de departajare cu Sepsi OSK, scor 0-0 (5-4 d.l.d).

Sursa Foto si Video : GSP

Comentarii Facebook