„U” Cluj bifează o nouă achiziție pentru Liga 1. Un atacant se alătură echipei conduse de Erik Lincar


FC Universitatea Cluj continuă să-și întărească încet lotul pentru prima ligă, deși au fost mai multe plecări, până acum doar doi jucători s-au alăturat echipei conduse de Erik Lincar. Adrian Bălan (32 de ani), un vârf de atac cu 45 de goluri înscrise la nivelul primei ligi este noul jucător care se alătură „studenților”. 

Adrian Bălan a fost crescut de Dinamo București, primul club la care a evoluat la nivel de seniori fiind Dămila Măciuca. A debutat pentru echipa vâlceană în sezonul 2012/2013 al ligii secunde. După o scurtă perioadă petrecută la CS Ștefănești, Bălan a ajuns, în februarie 2014, la FC Voluntari, echipă care în acea perioadă evolua în Liga a III-a. La finalul acelui sezon reușea promovarea în divizia secundă alături de ilfoveni. Tot alături de FC Voluntari promova în Liga 1 un an mai târziu. La finele sezonului 2016/2017, cu Adrian Bălan în teren, FC Voluntari câștiga Cupa României după o finală câștigată la lovituri de departajare împotriva celor de la Astra Giurgiu. Pe lângă acest trofeu, Adrian Bălan a cucerit și Supercupa României în același sezon, FC Voluntari, trecând cu 1-0 de Farul Constanța, scrie fcucluj.ro. 

poza.png

După patru ani și jumătate la FC Voluntari, vârful de atac semna cu Politehnica Iași. În jumătate de sezon petrecut la formația ieșeană, Adrian Bălan a bifat 21 de meciuri și a marcat cinci goluri.

A mai jucat timp de jumătate de an la FC Hermannstadt (12 meciuri și trei goluri), după care a fost transferat de Rapid București în septembrie 2020. A obținut promovarea în Liga 1 cu Rapid, marcând 12 goluri în cele 26 de meciuri jucate în acea stagiune. În sezonul recent încheiat din Liga 1, Adrian Bălan a punctat de șapte ori pentru „giuleșteni”, notează sursa citată. 

Reamintim că FC Universitatea Cluj a anunțat primul transfer al verii, pentru întărirea lotului înainte de meciurile tari din Liga 1, în data de 8 iunie. „U” l-a transferat pe Andrei Pițian (26 de ani), un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene.

Comentarii Facebook