Vineri 29 Septembrie

U BT a câștigat Cupa României la baschet masculin, pentru a cincea oară


U-Banca Transilvania a câștigat Cupa României, după ce i-au învins pe rivalii de la CSU Oradea. Clujenii au câștigat meciul cu 78-65 și au câștigat a cincea Cupă a României din istorie.

După primul sfert, U-Banca Transilvania conducea cu 17-15, iar apoi scorul a ajuns la 28-23 și au încheiat partea secundă cu scorul de 40-33.

Sfertul al treilea a regăsit echipa clujeană tot în avantaj, scorul fiind de 53-40, iar în sfertul patru a fost o încleștare mai dură. 

CSM CSU a avut o tresărire de orgoliu, însă din fericire am gestionat perfect situația. După coșul lui Nicolescu, 63-60, Clujul a înscris printr-o triplă a lui Guzman. Ulterior, Richard și compania au accelerat spre trofeu și au dat drumul la sărbătoare, notează site-ul oficial al U-BT Cluj. 

Léo Meindl a terminat disputa cu 14 puncte, 6 recuperări și 6 assist-uri, fiind desemnat MVP-ul finalei. Akos Szentkuti s-a remarcat cu 8 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă și a primit premiul pentru cel mai bun jucător U23. 

Este al doilea trofeu al sezonului. Sunt foarte fericit pentru băieții mei că au reușit să arate extrem de bine în seara asta. Nu conta adversarul, noi ne-am dorit foarte mult trofeul, cum de altfel ne dorim să câștigăm fiecare competiție din România. Băieții au arătat o motivație exemplară, caracter și fiecare jucător și-a făcut treaba înspre scopul nostru comun, și anume să câștige. Mă bucură apărarea pe care am etalat-o în această seară.Vom avea o pauză binemeritată, le voi da câteva zile libere, apoi vom începe munca pentru partea a doua a sezonului. Szentkuti este un jucător de perspectivă, matur pentru vârsta lui. Nu trebuie să îl uităm nici pe Lăpuște, care a jucat foarte curajos. Roschnafsky nu a intrat, dar e un tânăr de perspectivă. Mă bucur că s-au ridicat la nivelul competiției și ne-au ajutat să câștigăm. Nu avem de unde să știm dacă aceasta va fi și finala campionatului. Se mai pot întâmpla multe. Succesul depinde de mulți factori, noi momentan ne bucurăm și ulterior vom lua fiecare meci în parte, la victorie”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

Comentarii Facebook