Campioana CFR Cluj se îmbogățește dacă trece de Lazio! Ce sumă vor încasa „feroviarii” dacă se vor califica în „optimile” Conference League


CFR Cluj va juca pe terenul celor de la Lazio în prima manșă a șaisprezecimilor de finală ale UEFA Europa Conference League. Meciul este programat în această seară, de la 22:00.

Ce sumă va încasa CFR Cluj dacă va trece de Lazio

Dincolo de faima europeană, Conference League înseamnă și o rețetă financiară semnificativă pentru campioana României, care a încasat, doar ca urmare a accederii în grupe, 2,94 milioane de euro. Apoi, CFR a mai câștigat:

  • 1,5 milioane din victoriile cu Slavia Praga (2-0 și 1-0) și Ballkani (1-0);
  • 0,166 milioane pentru remiza cu Ballkani (1-1);
  • 0,6 milioane datorită clasării pe locul secund în grupa G.

În total, aproximativ 5,2 milioane de euro, sumă la care se vor adăuga alți 600.000 €, banii acordați de UEFA pentru accederea în optimile de finală.

La conferința de presă, Dan Petrescu a mărturisit că ar fi un adevărat miracol dacă CFR Cluj va reuși să scoată măcar un egal pe terenul lui Lazio.

Am mai întâlnit Lazio, în grupe (n.r. în sezonul 2019/2020). Erau alți jucători la CFR, iar ei aveau alt sistem de joc, cu Inzaghi. Atunci a fost un miracol (n.r. să câștige la Cluj) și așa ar fi și acum, dacă am scoate un rezultat pozitiv. În fotbal, cel mai important meci este următorul.

E un adversar net superior, din toate punctele de vedere. Este o diferență mare între lotul lor și al nostru. Vom încerca să facem o minune. Ca să câștigăm mâine sau că să scoatem un rezultat pozitiv, avem nevoie de multe lucruri să se întâmple. Organizare, sacrificiu, noroc și portarul nostru să fie într-o formă fantastică”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei.

Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ

Comentarii Facebook