Miercuri 24 Aprilie

U Banca Transilvania, victorie dramatică la Oradea, cu coș în ultima secundă - VIDEO


U-Banca Transilvania a învins, sâmbătă seara, pe marea rivală, CSM CSU Oradea, după un coș reușit de Patrick Richard în ultima secundă de joc.

Scorul a fost 81 la 79. 

Finalul a fost incendiar, întrucât Kris Richard a izbutit un coș cu fault de la trei puncte și a egalat la 79. Ultima posesie a revenit alb-negrilor, iar Patrick Richard a pus capăt întâlnirii cu un buzzer-beater venit pe o recuperare. Astfel, U-Banca Transilvania înregistrează un nou rezultat pozitiv și se pregătește acum de confruntarea din deplasare cu Prometey, scrie U-BT..ro.

Patrick Richard, eroul meciului, a declarat că ”Oradea nu părea în cea mai bună formă, dar știam la ce să ne așteptăm. Acest meci reprezintă un derby. Oricine poate câștiga. Nu suntem mulțumiți de felul cum s-a desfășurat meciul, am făcut greșeli, dar ne bucurăm de victorie. Nu am comunicat în defensivă la acea aruncare a lui Kris Richard. Am rămas concentrați, uniți și am gestionat mai bine finalul. Am anticipat acea aruncare a lui Brandon și am fugit să recuperez mingea. Mi-am dorit să îmi ajut echipa”.  

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a spus meciul a fost dificil. 

A fost un meci foarte disputat, demn de cele mai bune două echipe din ultimii ani. Știam că nu va fi ușor, i-am avertizat pe băieți să nu ne gândim la ultimul lor rezultat. Înfrângerea din Portugalia a CSM-ului a fost înșelătoare. Ei sunt o echipă valoroasă. Cu siguranță au vrut să șteargă evoluția proastă și să câștige în fața noastră. A părut la un moment dat că ne aflăm în control, însă nu a fost deloc așa. Știam că se câștigă greu aici. Au revenit încet în meci și am avut un final foarte tensionat, pe unele greșeli ale noastre care ne puteau costa victoria. Cred că avem baschetbaliști care să finalizeze bine din spațiul de trei secunde. Avem jucători atletici în lot, am fost concentrați și am reușit un procentaj bun la aruncări. Mă bucur că am obținut victoria. Nu trebuia să fim egalați atunci, schema a fost gândită altfel, așa că am greșit în acea situație. Trebuie să învățăm din lucrurile acestea, care ne pot costa în momente mult mai importante, cum ar fi o semifinală sau o finală. Vom pleca mâine dimineață în Ucraina. Practic mergem acasă, ne lăsăm bagajul și îl luăm pe cel de Champions League. Vom întâlni o formație foarte puternică, au un buget mare, dar eu cred că putem câștiga. Mergem să facem un joc bun, aproape de potențialul maxim, și sperăm să venim acasă cu victoria”, a spus Silvășan. 

Foto și VIDEO: Facebook / ubtcluj

Comentarii Facebook