Tyler Morris se retrage din activitate

 

Jucătorul U Mobitelco BT Cluj, Tyler Morris, a anuntat că a luat decizia de la renunța la cariera de jucător.

 

In urma complicatiilor aparute la genunchi, am luat decizia de a ma retrage din cariera de jucator profesionist. Aceasta accidentare este una noua, nu are lagatura cea de anul trecut, nimeni din club si nici eu nu am stiut de ea. Cred ca numarul de interventii avute de a lungul timpului la acest genunchi m-au afectat. Trei doctori diferiti mi-au recomandat sa renunt la cariera de jucator pentru ca daca voi continua sa joc la acest nivel voi avea probleme in viitor. Pentru mine este foarte greu sa accept acest lucru si pentru colegii mei este greu sa accepte, am trecut prin multe si bune si rele. Doctorii din Romania au facut o o treaba foarte buna, tratametul a fost foarte bun, au facut tot ce era omeneste posibil pentru a reveni pe teren. Imi va lipsi acest club, imi va fi greu sa accept ca nu mai fac parte din aceasta echipa, imi vor lipsi colegii, imi vor lipsi oamenii din Cluj care m-au tratat ca si cum as face parte din familie, de cand am venit la Cluj. Le multumesc tuturor pentru oportunitatea pe care mi-au dat-o sa joc la acest club sa fac parte din aceasta familie. 

 

Am fost campioni si o sa imi amintesc acest lucru toata viata. Voi continua sa joc, dar doar de placere. Toti cei care ma cunosc stiu ca baschetul reprezinta totul pentru mine, am facut tot ce am putut pentru a deveni mai bun. Inainte de operatie, doctorii mi-au spus ca genunchiul este intr-o stare foarte proasta si exista posibilitatea sa nu ma vindec si ca genunchiul meu arata ca la un om de 40 de ani. Cand ai 26 de ani, inca te gandesti ca vrei sa ai o familie, ca inca vrei sa fi activ, inca vrei sa te bucuri de viata, sa alergi si atunci trebuie sa sa gandesti mai bine si sa iti refaci calculele in legatura cu viitorul tau. A fost greu pentru mine sa iau aceasta decizie, mai ales ca stiu ce fel de jucator puteam deveni langa domnul Bavcevic. 

 

Nu stiu inca ce voi face, voi merge acasa, voi petrece cateva luni cu familia sa imi limpezesc gandurile. Inca nu realizez ceea ce se intampla, probabil cand voi fi in avion o sa realizez ca nu voi mai juca baschet. Este posibil si sa incep sa antrenez la nivel de copii, trebuie sa vad ce optiuni voi avea. Toata lumea de aici a incercat sa ne ajute, sa ne sustina, sunt bucuror ca am putut impartasi cu voi, cu fanii, cu toata lumea, bucuria castigarii campionatului in 2011. A fost un moment special si vreau sa le multumesc tuturor pentru ca m-ati primit cu bratele deschise in orasul vostru si in tara voastra. Sper ca nu ma veti uita, eu cu siguranta nu voi uita Clujul”, a spus jucătorul.

 

Antrenorul echipei, Niksa Bavcevic, a spus că: ”Este un mare soc pentru Tyler, sa accepte recomandarea doctorilor, in acelasi timp este o mare surpriza si un soc si pentru noi, cei din club. Speram ca aceasta accidentare se va remedia si ne va putea ajuta in viitor. Am lucrat putin impreuna, la primul meci a avut dureri la genunchi, dar am putut sa observ cat de popular este in Cluj, cat de iubit este de fani. Ne va lipsi cu siguranta, ne la lipsi spiritul lui de luptator, determinarea si ambitia lui. Pot doar sa imi imaginez cum ar fi aratat acum echipa noastra cu Tyler pe teren. Stiu ca nu sunt cuvinte care sa exprime aceasta tristete si aceasta decizie, de a renunta la cariera la aceasta varsta. Sper ca va ramane in lumea baschetului.

 

Președintele clubului, Mircea Cristescu, a spus că a încercat să îl motiveze pe Tyler Morris. ”Am avut doua discutii cu Tyler in care am incercat sa ii explic cum a fost pentru mine cand a trebuit sa renunt la cariera si, bineinteles, am incercat sa gandim pozitiv, pentru ca de aici incolo, dupa o asemenea veste, este foarte greu sa te gandesti numai la lucruri pozitive, dar Tyler este un luptator nu numai in teren ci si in fara terenului. A dovedit acest lucru si in perioada cand a vrut sa revina pe teren si cred ca o va dovedi in fiecare zi din viata lui, pentru ca asa este construit. Nu pot decat sa ii multuesc pentru tot aportul pe care l-a avut in castigarea campionatului si nu numai. Ii urez multa putere si succes in continuare. O sa ne gandim sa vedem daca vom putea sa continuam intr-un fel, dar acest lucru ramane pentru viitor si in functie de posibilitati. Tyler Morris va face angajarea la meciul cu Timba Timisoara si invitam toti fanii la meci pentru a fi alaturi de Tyler”, a spus Cristescu.

 

Tyler Morris este foarte iubit la Cluj, el fiind cel care a înscris coșul care a adus titlul în 2011.

Comentarii Facebook