Miercuri 24 Aprilie

”Tricolorii” au pierdut o primă de 500.000 de euro


Președintele FRF Mircea Sandu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de miercuri, că jucătorii echipei naționale au pierdut o primă de 500.000 de euro, din cauza faptului că nu au reușit să obțină șase puncte în meciurile cu Ungaria și Turcia, din preliminariile CM.

Mircea Sandu a precizat că analizează posibilitatea ca jucătorii să primească jumătate de din suma pe care FRF o va primi de la FIFA în cazul în care aceștia obțin calificarea la turneul final.

"Am avut o discuţie cu jucătorii şi le-am oferit pentru a stimula accederea la baraj 250.000 de euro. Răspunsul lor a fost că vor 500.000 de euro la şase puncte cu Ungaria şi Turcia şi 400.000 de euro la patru puncte din aceste două meciuri. Dar ei nu au luat decât 3 puncte, deci s-a şters. Apoi au spus în scrisoarea lor că nu îi interesează bonus pentru calificarea la turneul final, ci ceea ce se va da din suma care vine de la FIFA. Deci au pierdut jumătate de milion. Dar beneficiază de celelalte drepturi. Analizăm acum propunerea lor, ca 50 la sută din ce vine de la FIFA să fie curat, numai pentru jucători. Pentru că în 50 la sută intrau şi antrenorii, medicul şi aşa mai departe", a spus Mircea Sandu, potrivit Mediafax.

Șeful FRF este de părere că suma pe care Victor Pițurcă o va primi ca bonus în cazul în care va reuși să califice echipa la turneul final al CM nu va fi una foarte mare.

"Piţurcă are în contract primă de calificare. Toţi ceilalţi, în afară de jucători, au în contract. Nu mai ştiu cât are Piţurcă bonus. Cred că i-am dat bonus de calificare jumătate de milion de euro. Cred că se apropie de jumătate de milion. Şi nici nu e foarte mult dacă se califică. Faţă de celelalte echipe... Păi Capello avea opt milioane la ruşi. La noi salariile sunt mai subţiri, aşa. Până la urmă, cu bonusurile plăteşti performanţa. Şi ar fi o mare performanţă dacă România se va califica", a mai spus Sandu.

Comentarii Facebook