Sancțiuni grave date de UEFA în cazul în care e implicat arbitrul Ovidiu Hațegan


UEFA a anunțat concluziile anchetei cu privire la protocolul pentru situații de rasism din timpul meciului dintre ȚSKA Moscova și Manchester City, caz în care arbitrul Ovidiu Hațegan a fost acuzat de Yaya Toure că nu a procedat corect.

"Ancheta a fost realizată independent de cazul analizat şi de decizia comunicată de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA. S-a bazat pe rapoartele oficialilor prezenţi la meci, pe înregistrări video şi audio, precum şi pe declaraţiile mai multor persoane implicate în desfăşurarea meciului. Concluziile au stabilit clar de ce nu a fost iniţial protocolul în trei paşi. În minutul 54 al al partidei din grupa D, arbitrul român Ovidiu Haţegan a întrerupt jocul pentru a acorda o lovitură liberă şi a arăta cartonaşul galben unui jucător de la ŢSKA. În timp ce jocul era oprit, arbitrul a fost abordat de căpitanul formaţiei Manchester City, Yaya Toure, care s-a plâns de scandări rasiste ale fanilor gazdelor împotriva sa. Arbitrul şi asistentul suplimentar de pe acea parte a terenului au fost martori ai comportamentului necorespunzător al unui grup mic de fani. Arbitrul i-a cerut imediat arbitrului de rezervă să solicite ca la staţie să se facă un anunţ pentru public. Directorul de arenă (ofiţerul UEFA însărcinat cu operaţiunile legate de fotbal), care nu a auzit scandările, nu a activat procedura. Pentru că scandările încetaseră, arbitrul a decis ca meciul să fie reluat cu lovitura liberă", se arată într-un comunicat al UEFA.

Forul menţionează că Haţegan "a declanşat corect primul pas al procedurii". "Concluzia anchetei este că arbitrul a declanşat corect primul pas al procedurii, cerând să se facă un anunţ. Directorul de arenă a acţionat necorespunzător, deşi cu bună credinţă, provocând ratarea activării primului pas al procedurii standard. Directorul de arenă de la stadionul Khimki a fost eliberat din funcţie", se mai arată pe site-ul UEFA.

Comentarii Facebook