Toate echipele din play-out-ul Ligii 1 sunt pe deficit! „U” Cluj și Petrolul, cel mai mic buget de salarii


Interpretarea datelor financiare pentru echipele din play-out produce mult mai mult echilibru, aproape la fiecare capitol. Dintre cele 10 competitoare, doar 8 și-au dezvăluit modul în care a arătat exercițiul financiar pe anul 2022. Cel mai mult mizează pe banii suporterilor UTA Arad, la acest capitol Universitatea e pe locul 3, clubul clujean având de asemenea și cel mai mic buget pentru salarii.

Singurele care n-au făcut-o sunt cele care nici n-au aplicat pentru obținerea licenței de Europa: Chindia și Hermannstadt, ultima fiind în insolvență, deci automat avea blocat accesul pe continent, arată analiza GSP.

Doar 8 din cele 10 cluburi din play-out-ul Ligii 1 și-au publicat balanța contabilă. Nu există nici măcar unul care să fi avut profit pe parcursul anului 2022. Cel mai mare buget de salarii îl are Voluntari, iar cel mai mic Petrolul și U Cluj, care au promovat în vara trecută. UTA a făcut o rețetă bună din bilete, chiar și peste CFR Cluj, în vreme ce Mioveni a bifat doar 20.000 de euro într-un an întreg, arată sursa citată.

p1.jpeg

p2.jpeg

p3.jpeg

p4.jpeg

Comentarii Facebook