Miercuri 30 Noiembrie

Țiriac a provocat un nou scandal în lumea sportului


Miliardarul român, Ion Țiriac, a provocat un nou scandat internațional. Aflat la Paris pentru a urmări turneul de tenis de la Roland Garros, afaceristul s-a înfuriat când a aflat ce plan au organizatorii turneului de la Roma.

Țiriac dorește ca turneul său de la Madrid să primească din partea ATP patru zile în plus, însă planul său se bate cap în cap cu cel al organizatorilor turneului de la Roma, care își doresc același lucru.

Afaceristul a ținut un discurs dur la adresa omologilor din Italia, susținând că el a plătit de 5 ani acoperirea celor 12 zile, însă nu a primit nimic până acum.

"Madridul nu are competitie! Turneul este unic in Europa. Dam premii pe masura, in ultimii 6 ani am dat cu 8 milioane de euro mai mult decat la Roma. Madrid a platit pentru 12 zile in ultimii 5 ani si are doar 8 zile. Ni s-au promis 12 zile si trebuie sa le primim. Daca Roma vrea acelasi lucru, in mai n-au cand, calendarul e acoperit. Sa mute turneul!", a spus Tiriac pentru presa italiana, citata de ziare.com.

În momentul în care italienii au propus compromisul de a împărți câte două zile pentru fiecare turneu, Ion Țiriac s-a enervat și mai rău.

"Cu tot respectul, ma dezamagiti! Cum va puteti imagina ca putem imparti 20 de zile pentru doua turnee de o asemenea amploare? Nici in America nu se intampla asa ceva! Jucatorii se pot accidenta daca joaca zilnic! Trebuie sa le oferim timp de respiro! Daca cei de la Roma vor un asemenea turneu, sa investeasca. Sa-si faca acoperisuri, sa bage bani, sa aiba terenuri", a adaugat Tiriac.

Țiriac le-a mai spus jurnaliiștilor italieni că ar trebui să fie mai preocupați de prezent, decât de tradiția celor 70 de ani de tenis de la Roma.

"Traditie? De ce e mereu vorba de traditie? Voi, italienii, ati ramas cu 100 de ani in urma Roland Garros! Cu 50 de ani in urma, Paris, Roma si Hamburg erau la acelasi nivel, dar voi ati ajuns in categoria a treia! Uitati-va unde este Roland Garros astazi! Cand veti avea 3 terenuri acoperite? Cand veti putea primi 50 de mii de spectatori pe zi?", a conchis romanul.

Comentarii Facebook