Suporterii dinamoviști vor să preia clubul: Suporterul e ”rege” al fotbalului

 

Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo (ADPD) se mobilizează pentru a prelua 51% din actiunile clubului Dinamo, în incercarea de a-l salva si a-l readuce in prim-planul fotbalului romanesc si european.

 

Totul a inceput din convigerea catorva dinamovisti entuziasti, vechi suporteri, care cred cu tarie ca ideea de socios este solutia care poate revitaliza FC Dinamo si care, dealtfel, poate revolutiona intregul fotbal romanesc, fenomen care a avut mult de suferit sub patronajul unor asa zis investitori, multe dintre echipele de traditie au trebuit sa porneasca din nou de la zero. Iar ca exemplu in acest sens sunt campionatele din tari vest europene precum Germania, Spania, Portugalia, etc, unde fanii detin in totalitate sau au peste 51% din actiuni (Real Madrid,Barcelona, Benfica, Bayern,…) 

 

De ce acum? Fiindca acum ne aflam intr-un moment dificil, la o rascruce de drumuri, asta datorita managementului defectuos al patronilor care au detinut Dinamo in ultimii ani. ADPD isi propune crearea unei emulatii in randul fanilor, responzabilizarea lor. Cotizand si devenind membri cu drept de vot fanii vor simti ca acest club le apartine, ca ei sunt cei care vor scrie istoria de acum incolo si nu vor mai depinde de toanele unui patron.Efortul participativ al suporterilor nu va exclude integrarea celor mai priceputi si mai creativi dintre ei in diferitele departamente ale clubului.In viitor , orice suporter dinamovist va putea lucra pentru Dinamo!Desi proiectul are doar cateva luni, sunt foarte multi suporteri care si-au declarat sprijinul din dorinta de a vedea din nou echipa, acolo sus, pe culmile performantei.

 

Suporterul trebuie sa isi recapete rolul de vedeta, de ”rege” al fotbalului, un rol pe care, in tarile mai sus mentionate si la revendicat de mult timp”, precizează Claudia Sebok coordonator zonal ai Asociației Dinamoviști pentru Dinamo.

 

Asociatia are 10 membri fondatori, cel mai cunoscut fiind Cornel Dinu, cel care a castigat 6 titluri de campion sub culorile alb-rosii, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din Romania, a fost de 45 de ori capitan al nationalei pentru care a disputat 75 de partide si a inscris 7 goluri.  

 

Asociatia va fi o organizatie non-profit. ”Echipa ADPD, impreuna cu mai multi juristi, a elaborat statutul asociatiei care, in cele 17 pagini redactate, cuprinde o suma a dorintelor exprimate de suporteri, principiile de organizare si functionare. Acest statut este principial, unul corect si care asigura transparenta totala, si totusi, in functie de propunerile celor interesati, poate suporta anumite modificari de natura sa defineasca si mai bine intentia noastra de a contura forma cea mai buna de a conduce impreuna un club de fotbal absolut urias, cu o istorie ce impune respect: Dinamo Bucuresti. 

 

Scopul asociatiei, asa cum se regaseste in statut, este acela de asociere a suporterilor dinamovisti in vederea crearii unei reprezentativitati democratice si responsabile in structura SC FC Dinamo 1948 SA ori a oricarei societati care va detine Fotbal Club Dinamo Bucuresti in viitor, cu scopul cresterii nivelului de organizare, infrastructura si performanta sportiva”, conform sursei citate.

 

Printre principiile de baza se regasesc urmatoarele aspecte: transparenta (publicarea lunara a unui buletin financiar), un om = un vot, profit reinvestit, reprezentare in AGA de 1/50, etc.

 

Cotizatiile membrilor asociatiei vor fi impartite in mai multe categorii. Persoanele adulte, peste 18 ani vor plati 400 lei, copiii pana la 12 ani - 100 lei, copiii intre 12-18 ani vor plati 200 lei, iar seniorii, dupa implinirea varstei de 65 de ani vor cotiza 150 de lei.

 

ADPD este o organizatie care nu trebuie confundată cu asociatia PCH, deoarece sunt diferente de abordare a ideii de socios intre cele 2 asociatii, mai spun suporterii.

 

ADPD poate fi gasita pe Facebook pe pagina Asociatia ”Dinamovisti pentru Dinamo” Romania - Oficial.

Comentarii Facebook