Succese și dezamăgiri: Cum se descurcă fotbaliștii români în cele mai prestigioase ligi din Europa


România are o istorie extrem de bogată în fotbal, cu mai mulți jucători care și-au lăsat amprenta în Campionatele Europene. Desigur, există și unele figuri care au eșuat, dar acest lucru, adesea, nu poate fi evitat. La nivel European există câteva nume românești care sunt cunoscute și care se află în topul celor mai buni fotbaliști.

Fotbaliști români cunoscuți în Campionatele Europene

Fotbaliștii români au înregistrat o varietate de succese și eșecuri în timpul diferitelor campionate europene. Unii dintre ei au strălucit pe scena mondială și au reușit să ne facă mândrii și să ne promoveze țară, în timp ce alții s-au confruntat cu dificultăți, eșecuri și scandaluri. La urma urmei, în lumea fotbalului, ca și în viață, există întotdeauna succese și eșecuri, dar asta este ceea ce face ca acest sport să fie atât de interesant și imprevizibil. Indiferent de performanțele lor, fanii și suporterii sunt întotdeauna entuziasmați să-și susțină favoriții. 

Parcursul fotbaliștilor români în cele mai importante campionate europene este o combinație de succese și provocări. Mai jos, vom discuta despre cei mai importanți fotbaliști ale căror poveși vor rămâne mereu în istorie.

Radu Drăgușin 

Radu Drăgușin este fotbalist, fundaș, care joacă la Genoa în sezonul 2023/2024. Acesta a făcut o figură frumoasă în Campionatele Europene și a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști la ora actuală. Radu Drăgușin a început să joace fotbal la Sportul Studențesc, înainte de a se muta la Regal București. În 2018 s-a mutat în Italia la școala de fotbal a echipei de campionat record, Juventus din Torino.

Radu Drăgușin este în prezent un tânăr talent al naționalei României. În prezent este căpitanul echipei naționale Under-19, dar a evoluat deja la selecția României Under-21. 

Autor Mightytips.ro Bogdan Claudiu urmărește îndeaproape procesul de pregătire al jucătorului și al întregii sale echipe, iar apoi pe această bază își face pronosticurile de pariuri. Iar pentru a obține cunoștințe maxime și chiar mai multă distracție, puteți vizita site-ul Mightytips, specializat în ponturi și recenzii ale caselor de pariuri de încredere.

Ianis Hagi

Cu greu putem discuta despre Campionatele Europene fără să-l aduce în discuție pe Ianis Hagi. Ianis Hagi este un fotbalist român talentat care și-a început cariera profesionistă în 2014, când s-a alăturat Viitorului Constanța în Liga I. Cariera lui Ianis Hagi a fost caracterizată de progrese constante, de la cariera sa promițătoare de tineret din România până la urcarea în rândurile celor mai prestigioase ligi ale Europei.

Data de 17 noiembrie 2018 a consemnat debutul său în naționala, în victoria României împotriva Lituaniei de la Ploiești, scor 3-0, meci desfășurat în competiția UEFA Nations League. Ne așteptăm la rezultate foarte bune de la acest jucător și în viitor.

Andrei Rațiu

Andrei Rațiu este un alt nume care aduce succese pentru România în Campionatele Europene. Villarreal îl monitorizează pe Andrei Rațiu. Tehnicienii clubului groguet pregătesc foaia de parcurs pentru sezonul 2023/24 iar internaționalul român este din nou una dintre opțiunile de întărire a fundașului drept.

Rațiu a debutat cu naționala României pe 2 septembrie 2021, într-o victorie cu 2-0 în fața Islandei în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022 . A început jocul și a fost înlocuit după 68 de minute. 

gabriella-clare-marino-iODYWs5T0b0-unsplash.jpg

Alți jucători români celebri în Europa

Pe lângă jucătorii menționați mai sus, România se mândrește și cu alte nume importante. Un astfel de exemplu este și Răzvan Marin care are prezențe la națională pentru România U17, România U19, România U21 și România. Marin a fost chemat la selecționata de seniori a României la meciul împotriva Muntenegrului în august 2016. A debutat în echipa națională în meciul din deplasare din 8 octombrie 2016 împotriva Armeniei, câștigat cu 5-0, fiind titular și marcând un gol în minutul 12.

De asemenea, și George Pușcaș este un jucător de succes. Primele apariții la echipele naționale au venit pentru Pușcaș pe când juca la Liberty Oradea, pentru naționala U17 a României, apoi a fost convocat la naționala U19 pentru Turul de Elită din 2014. 

La naționala mare a fost convocat din nou pentru amicalele cu Chile și Finlanda în primăvara lui 2018, și a debutat în meciul cu Chile, în care a dat pasa din care Constantin Budescu a înscris golul victoriei cu 3–2. Suspendat două partide pentru cartonașul roșu din meciul cu Țara Galilor, Pușcaș a lipsit de la meciurile cu Bosnia și Portugalia, în care colegii lui au obținut toate punctele și au preluat primul loc în grupă. Așa cum aflăm și de la autorul nostru, expert în pariuri sportive, Constantin Mazilescu, acești jucători sunt extrem de importanți în industria fotbalului din România. 

Concluzie

Un lucru este cert! România se bucură de un număr ridicat de tineri fotbaliști care au făcut senzație pe scena Campionatelor Europene. Fiecare dintre aceștia ne reprezintă țara într-un mod cât mai plăcut posibil și, cu siguranță, vor continuă să facă acest lucru și în viitor. Ne așteptăm la meciuri de excepție din partea lor și suntem convinși că succesele nu se vor opri să apară.

Comentarii Facebook