Paszkany, rugat de cel mai puternic om din Ungaria să preia o echipă fanion din Budapesta


Arpad Paszkany, fostul patron al lui CFR Cluj, s-a mutat la Budapesta şi a fost la un pas să revină în fotbal, la una dintre cele mai mari şi iubite echipe din Ungaria.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, îl cunoaște bine pe Arpad Paszkany, de pe vremea când ambii locuiau în Cluj-Napoca, şi spune că acesta din urmă ar fi putut să o preia pe Ferencvaros Budapesta, de 34 de ori campioana a Ungariei.

Arpad Paszkany locuiește la Budapesta și Marbella! Mai puțin prin România. E familia acolo. La un moment dat, a vrut să se implice la o echipă din Budapesta. A fost chemat de Viktor Orban, cu care este prieten, ca să investească la Ferencvaros. Nu știu ce a mai făcut, dacă a investit sau nu”, a spus Rareș Bogdan, pentru ProSport.

Europarlamentarul PNL a mai mărturisit că a trecut peste conflictul cu Arpad Paszkany și chiar s-a revăzut cu acesta întâmplător. ”După ce am fost prieteni, am ajuns în conflict din cauza celor două echipe. Eu susțineam U Cluj, iar finanțările private veneau exclusiv spre CFR Cluj. După ce ne-am certat în spațiul public, ne-am salutat și m-am bucurat să-l văd. Și el s-a bucurat să mă vadă, însă doar la nivelul de aeroport, sau într-un restaurant, undeva, într-o zonă unde nu credeam că îl nimeresc. La început, ne-am știut, dar din cauza pasiunii pentru două cluburi din același oraș… știți cum este, la Cluj e cam ca la derby-ul din Milano, sau ca la derby-ul dintre AS Roma și Lazio… ca la Glasgow. Nu e mare diferență și știu ce spun. O rivalitate mai mare decât Steaua – Dinamo”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Acesta a mărturisit că a mers și la meciurile CFR Cluj, dar numai în liga a doua, deși familia lui e apropiată de gruparea din Gruia.

Soția mea, până când am reușit să-i arăt că Universitatea este echipa Clujului, mergea alături de cumnata mea la meciurile CFR-ului, mai ales că tatăl ei avea lojă. Mergeam la meciurile CFR-ului doar când era în liga a doua, în prima n-am mai fost apropiat de această echipă. În Champions League, nici atât”, declara Rareș Bogdan, în 2022.

rares-bogdan-cfr-ucluj-2-1.jpg

Comentarii Facebook