Gabriela Ruse a pierdut finala de la turneul de tenis de la Cluj. Sportiva a jucat cu probleme fizice, dar a respectat publicul - FOTO


Tamara Korpatsch s-a impus în finala de la Transylvania Open, în fața Gabrielei Ruse. Gabriela a acuzat probleme fizice, dar a respectat publicul și a tras de ea. 

Gabriela, care a acuzat probleme fizice azi, a început finala furtunos: a deschis cu break, s-a distanțat la 3-0, înainte ca jucătoarea din Germania să lege șase game-uri pierdute la rând. În timpul acesta Gabi a cerut intervenția fizioterapeutului pentru o problemă la gleznă.

Dincolo, Korpatsch și-a adaptat foarte bine planul de joc: a apelat la mingi înalte, a rupt ritmul și a fost inspirată cu selecția loviturilor, trecând de multe ori din apărare în atac. Și cu cât finala s-a prelungit, cu atât problemele fizice ale Gabrielei s-au agravat: s-a deplasat din greu în mai greu, nu a mai putut servi (a fost obligată inclusiv să servească din mână) și s-a chinuit, literalmente, să rămână pe teren, pentru a duce partida până la capăt.

Gabriela și-a îndeplinit – nu fără riscuri – obiectivul de-a termina meciul, iar publicul clujean i-a răsplătit eforturile cu aplauze generoase.

Gabi Ruse rămâne cu drumul frumos frumos de la Cluj: a primit un wild card pentru a participa la Transylvania Open, ea fiind clasată în afara topului 180 WTA, iar acum, o săptămână mai târziu, Gabriela e din nou în prim-plan, se apropie de revenirea în top 100 și și-a demonstrat, prin evoluțiile cu Alicia Parks, Emiliana Arango și Rebeka Masarova, că e capabilă să se întoarcă în elita tenisului mondial.

Cât despre Korpatsch, ea își încheie o săptămână perfectă în cel mai bun mod cu putință. A fost o săptămână în care nu a cedat în niciun moment, s-a regrupat atunci când a fost într-o situație complicată și s-a adaptat permanent la adversare, la joc și la tot ce a avut de înfruntat.

M-am simțit extraordinar, când am intrat pe teren am fost foarte aproape să plâng. Oamenii care au venit să mă susțină au fost extraordinari azi. Nu doar azi, ci toată săptămâna. Mereu mi-am dorit să joc într-o astfel de arenă. Când eram mică, îmi imaginam astfel de meciuri precum cele din această săptămână”, a spus sportiva, după meci.

Gabi este prima româncă de la Simona Halep în 2021 care joacă finala Transylvania Open: ”Simona a fost mereu idolul meu și va fi câte zile voi avea. Mă bucur că i-am egalat performanța de aici, de aici înainte e bonus”. 

Comentarii Facebook