Sorana Cîrstea, eliminată fără drept de apel la Cluj! A jucat modest: i-a luat doar 6 game-uri unei adversare care nu mai jucase niciodată în nocturnă


Sorana Cîrstea, cotată drept principala favorită, a fost eliminată de la Turneul WTA 250 Transylvania Open, care se desfășoară în această săptămână la BT Arena din Cluj-Napoca.

Sorana Cîrstea, numărul 26 WTA, a fost eliminată prematur din competiție și nu a reușit accederea în optimile de finale ale competiției. Sorana era cotată drept favorita principală la câștigarea turneului, însă a fost învinsă de nemțoaica Eva Lys în două seturi, 6-3, 6-3.

Nemțoaica născută la Kiev este mai slab clasată cu 107 locuri decât Cîrstea. Cu toate că înaintea turneului de la Cluj-Napoca promitea că va ajunge în finală, Sorana Cîrstea a jucat modest, fiind făcută KO de Eva Lys, după o oră și 14 minute de joc.

La final, Eva Lys a recunoscut că nu mai jucase niciodată în carieră într-o sesiune de seară, dar asta nu a împiedicat-o să o elimine pe Sorana Cîrstea cu 6-3, 6-3: „Cred că e mai ușor să joci cu o adversară mai bine clasată, chiar dacă toată lumea a ținut cu Sorana aici. Nu am mai jucat niciodată într-o sesiune de seară, mă bucur foarte mult și abia aștept următorul meci”, a spus Eva la interviul acordat pe teren. 

Șapte românce se află pe tabloul principal al competiției de la Cluj. Patricia Maria Țig (29 de ani), Ana Bogdan (30 de ani), Miriam Bulgaru (25 de ani) și Gabriela Ruse (25 de ani) au reușit să se califice în optimile de finală, în timp ce Ilona Georgiana Ghioroaie (25 de ani) și Sorana Cîrstea (26 de ani) au fost eliminate.

Comentarii Facebook