Simona Halep înaintea finalei turneului de la București: O să fie mai ușor decât în semifinală


Simona Halep, favorita nunărul 1 și ocupanta locului 3 WTA, a declarat, sâmbătă, după ce a trecut în semifinalele BRD Bucharest Open de Monica Niculescu, că finala de duminică, în care o va întâlni pe italianca Roberta Vinci, va fi mai uşoară din punct de vedere al stilului de joc.

"În finală va fi dificil pentru că şi Vinci joacă tot slice pe rever. Cred însă că mâine va fi mai uşor decât azi ca stil de joc. Ştiu cum joacă Vinci şi ştiu la ce să mă aştept. Ultima oară pe zgură, la Roma, am avut un meci strâns cu ea. Trebuie să fiu agresivă, să termin fiecare punct repede şi sper să fiu şi fizic bine. Nu pot să spun că sunt favorită, am doar avantajul că publicul, familia şi prietenii sunt alături de mine. Va fi o finală de care mă voi bucura", a declarat Halep, potrivit de Mediafax.

Halep s-a calificat în finala turneului BRD de la București, după ce a învins-o pe Monica Niculescu, în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-1. Simona Halep a afirmat după meci că este puţin obosită, însă a subliniat că nu are nicio problemă în a juca în finală.

"Mă aşteptam la un meci dificil, Monica a jucat bine, s-a apărat bine, iar slice-ul ei m-a pus de multe ori în încurcătură, pentru că mingea nu prea mai sărea. La 3-1 în setul doi, am simţit un pic oboseala, iar ea nu a mai greşit şi a câştigat meritat setul. Mă bucur însă că în decisiv mi-am regăsit liniştea, am schimbat un pic tactita şi am reuşit să câştig. Oricine câştiga azi, o româncă era în finală şi asta e bine pentru turneu. Cred că a fost foarte greu pentru public azi, pentru că amândouă suntem românce. Cu siguranţă fanii mei au ţinut cu mine, iar fanii ei au ţinut cu ea. Publicul a fost pentru amândouă, a aplaudat şi pentru mine şi pentru Monica", a precizat locul 3 WTA.

Comentarii Facebook