Simona Halep dă în judecată compania canadiană care a produs suplimentul care ar fi fost contaminat. Sportiva cere daune de 10 milioane de dolari


Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la firma canadiană care a produs suplimentul nutritiv care ar fi fost contaminat.

Sportiva a decis să dea compania Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, în judecată, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie, potrivit Reuters.

Roxadustat, care se află pe lista substanţelor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, poate creşte hemoglobina şi producţia de celule roşii din sânge, sporind rezistenţa.

Simona Halep a declarat că a folosit suplimentele companiei în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 şi că Keto MCT, un colagen cu vitamine, despre care sportiva spune că nu a fost corect etichetat, era contaminat cu Roxadustat. 

Ea a intentat procesul împotriva companiei la un tribunal din New York, în Manhattan, susținând că ,,neglijenţa Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera şi i-au provocat umilinţă”

Simona Halep a primit o interdicție de patru ani pentru dopaj, dar a atacat decizia la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, iar acum așteaptă decizia finală a acestuia.


Comentarii Facebook