Miercuri 24 Aprilie

Simona Halep acuzată din nou de dopaj. Sunt nereguli în pașaportul biologic


Simona halep este acuzată din nou de dopaj, de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, care a descoperit nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

Acuzațiile sunt separate de cele din octombrie 2022, când a fost depistată cu Roxadustat, la US Open, în august anul trecut. ”Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”, a transmis ITIA.

Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA: ”Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces – și într-adevăr oricare altul la ITIA – ne-am hotărât să rămânem în legătură cu Simona Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună. Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să ținem legătura cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai eficient posibil”.

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping. ITIA a constatat nereguli în pașaportul biologic al Simonei Halep, care riscă acum o suspendare și mai mare. Monitorizările se fac din 2014, dar până acum nu s-a zis nimic.

ITIA este terțul delegat, conform Codului Mondial Antidoping al Federației Internaționale de Tenis, organismul internațional de guvernare pentru sportul tenisului și semnatar al Codului. ITIA este responsabilă pentru gestionarea și administrarea acțiunilor anti-doping în tenisul profesionist, în conformitate cu TADP.

Ce a declarat Simona Halep: ”Mă simt neajutorată, agresată, că încearcă să mă facă vinovată”

Din 7 octombrie, am trăit cel mai rău coșmar al vieții mele. 

Nu doar că numele meu a fost pus în cele mai crâncene situații, dar trebuie să îmi arăt nevinovăția, când eu nici măcar nu m-am gândit vreodată că am folosit vreo substanță interzisă.

Am încercat de două ori să primesc oportunitatea de a fi judecată de un tribunal independent, iar ITIA în mod constant a găsit varii motive să amâne asta.

Acum că am stabilit în mod evident că am fost victima unei contaminări, acum ei au venit cu faptul că evoluția sângelui meu nu a fost bună. Trei experți din lumea asta care au studiat testele mele de sânge au fost extremi de clari că sângele meu e complet normal.

Mă simt neajutorată, agresată, că încearcă să mă facă vinovată de ceva ce nu am făcut. Încă odată, toată viața mea am fost total împotriva trișatului. Nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru pe care-l sper, în acest moment, e să am posibilitatea să am acces la judecători imparțali și independenți într-un tribunal, care îmi va oferi șansa să îmi arăt inocența.

Am încredere deplină în justiție și aștept să îmi pot prezența cazul care e programat la sfârșitul lui mai, după câteva amânări date de ITIA.

Suportul celor dragi, lumii din tenis și a fanilor mei mi-au dat curaj să continuă să mă lupt zi și noapte pentru adevăr. Nu vă pot mulțumi mai mult.

Cu dragoste, Simona”, a scris pe Instagram Simona Halep.


Comentarii Facebook