Duminica 13 Iunie

Simona Halep a primit ”Crucea Sfântului Apostol Andrei”, de la Arhiepiscopul TomisuluiSimona Halep s-a întâlnit, marți, cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care i-a acordat sportivei , distincţia “Crucea Sfântului Apostol Andrei”, pentru că reprezintă un model de dăruire și credință și pentru performanțele remarcabile din tenis.

Numărul 1 mondial a venit la ceremonie alături de tatăl ei, a intrat în Catedrala Episcopală cu un buchet de flori, apoi s-a întâlnit cu Arhiepiscopul.

Vizibil emoționată, constănțeanca în vârstă de 27 de ani s-a declarat onorată să primească distincția și a subliniat că fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate obține nimic.

„Mulţumesc foarte mult pentru această distincţie. Sunt onorată să vă cunosc Înalt Prea Sfinţia Voastră, pe toată lumea. Este o onoare şi sunt foarte emoţionată de această distincţie, mereu mă închin şi cred în Dumnezeu, pentru că fără ajutorul Lui nu se poate face nimic. Doresc multă sănătate tuturor şi să ne ajute Dumnezeu pe toţi„, a spus Simona, citată de presa locală.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a afirmat că Simona Halep este o persoană care s-a depășit pe sine, grație credinţei şi stăruinţei.

„Simona Halep nu este un nume obişnuit, este un nume care şi-a câştigat valoare prin credinţă, prin stăruinţă, prin toată osteneala. Eu sper ca dumneavoastră, pe lângă această cunună de cea mai bună tenismenă a lumii, veți primi și cununa cea mare. Vă oferim Crucea Sfântului Apostol Andrei, Crucea Dobrogei. Am văzut cât de frumos vă închinați când intrați pe teren. Ați mărturisit astfel ortodoxia, credința noastră ștrămoșească.

V-ați cinstit, de copilă părinții, bunicii, ați cinstit Dobrogea dragă și toată România. Cum să nu vă cinstească și Biserica pentru că, prin ajutorul lui Dumnezeu, căruia v-ați încredințat totdeauna, ați primit această cunună. Primiți din partea lui Dumnezeu toată binecuvântarea. Din partea noastră, toată dragostea și prețuirea. Sportivul este un om disciplinat, şi cu mintea şi cu trupul, întotdeauna am avut încredere în sportivi, care au dat dovadă de înţelepciune şi de multă tărie spirituală„, a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

Comentarii Facebook