Sabău renunță la funcția de antrenor al U Cluj - E oficial


Ioan Ovidiu Sabău a anunțat că va pleca din funcția de antrenor principal al U Cluj.

Sabău a făcut anunțul la conferința de presă de marți, 30 mai. Nu se știe ce va face mai departe, dar tehnicianul ar vrea o funcție de conducere în club sau să preia echipa a doua. 

Am decis să preiau echipa într-o perioadă destul de grea. Împreună cu staff-ul, cu cei din conducere și cu jucătorii minunați pe care i-am avut și pentru care am respect și apreciere, am reușit să câștigăm respectul suporterilor. Am avut un parcurs bun, un joc ofensiv, care a făcut să fim o echipă identitate care a câștigat simpatia multor oameni.

Ceea ce s-a întâmplat, mai ales în finala Cupei, ne-a maturizat pe toți. Fiind crescut aici ai o altă responsabilitate, ai dorința de a nu dezamăgi suporterii, te întâlnești tot timpul cu ei. A fost o încărcătură enormă, îmi e greu să mă odihnesc. M-a măcinat foarte mult și consider că e cel mai bine pentru sănătatea mea să întrerup colaborarea ca antrenor cu Universitatea.

Nu renunț la carieră, luăm în calcul o colaborare, dacă se vor găsi fonduri să rămân în cadrul clubului pentru a forma juniorii și a-i ajuta să facă pasul. Vrem să ne înscriem în Liga a 3-a și să pot să ajut jucătorii talentați să fie pregătiți pentru prima echipă. Momentan este la nivel de discuții, nu la nivel de decizie.

A fost foarte greu să iau această decizie. M-a atașat de jucători, de suporteri, dar am simțit că m-a consumat foarte mult. E mai greu când ești și fan și îți dorești să nu dezamăgești. Trebuie să existe un echilibru. Din păcate eu nu pot face separația între cele două părți. În urmă cu 2-3 săptămâni simțeam că va fi destul de greu să continui.

Nu abandonez cariera, dacă aici nu vom găsi soluții, mă gândesc și la o altă variantă. Momentan, prioritar este Universitatea Cluj. Nu aș vrea să se speculeze, nu s-a pus problema de a cere un buget mai mare, că vrem să atacăm play-off-ul și clubul nu a putut să asigure asta.

Nu aș vrea să se creadă că ascund anumite lucruri. Știu ce poate oferi clubul și ar fi fost ușor să găsesc o portiță pentru a ieși. Am spus sincer ceea ce simt și ceea ce ar fi bine și pentru mine și pentru club”, a explicat antrenorul.

Cert este că toate eforturile de a-l ține pe banca tehnică, inclusiv ale primarului Emil Boc care a spus că Sabău are ADN de clujean, nu au dat roade. 

Comentarii Facebook