România s-a calificat la EURO 2024. Am învins Israelul la Budapesta


România a câștigat cu scorul de 2-1 meciul cu Israel, din grupa I a preliminariilor Euro 2024, și a obținut calificarea mult dorită. 

Ultimul meci din grupă va fi marţi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, cu Elveţia, dar nu va mai conta la calificare.

Elveţia este a doua echipă calificată din Grupa I.

Fericire, ne-am îndeplinit obiectivul, pentru asta ne-am pregătit și cred că pe merite am ajuns la EURO. 

Cred că am reușit să ne adaptăm la orice situație, indiferent de teren, de joc, am reușit să ne adaptăm. Azi am luat gol, dar am reușit să fim calmi, echilibrați și știam că vor veni golurile și victoria. 

Am spus și la conferința de presă că România e pregătită. Am fost pregătiți de orice, asta s-a adeverit și suntem la EURO. 

Clar că suntem conștienți de ce am făcut, probabil că ne vom întoarce în țară și stadionul va fi plin la meciul cu Elveția. Sperăm să terminăm pe primul loc, suntem profesioniști și ăsta e gândul nostru. Apoi vom petrece, pentru că am meritat. 

Această generație are două calificări la EURO U21, o semifinală la U21, cei mai experimentați au o calificare la EURO în 2016, decis. Avem încredere să ne batem cu toți. 

Dedic întregii țări, chiar și când nu au fost meciurile bune suporterii au venit la meciuri. Apoi familiei și celor care mă iubesc și îi iubesc”, a declarat Ianis Hagi. 

Antrenorul Edi Iordănescu nu i-a uitat pe cei care l-au criticat, semn că frustrarea și presiunile au fost mari. 

O bucurie fără margini, zilele următoare vom conștientiza. Sunt mândru de băieți, am crezut în ei și au demonstrat că au valoare, caracter, au demonstrat că sunt un grup imbatabil, pentru că suntem imbatabili în această campanie. Ne dorim să rămânem așa. Această calificare s-a construit cu fiecare decizie și cu fiecare picătură de sudoare pe care acești băieți au pus-o în slujba naționalei.

Critici au fost din prima zi când am venit. Probabil dacă era mai multă toleranță puteam face mai bine și mai repede. Nu a fost un mediu ușor, consider că mi s-au făcut și multe nedreptăți. Vreau să mulțumesc familiei, pentru că au fost alături necondiționat. Au venit peste tot după echipa națională.

Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în națională, le mulțumesc și celor care au fost sceptici, sper că i-am convins. Mulțumesc și echipei, sunt mulți oameni de calitate, foarte profesioniști și mulțumesc Federației și președintelui care mi-a dat mână liberă totală. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că sunt credincios, a fost alături de mine tot timpul și mi-a auzit rugăciunea.

Este primul semn că ar trebui să fim mai toleranți, joacă în Serie A, a muncit, și-a adus contribuția pentru promovarea echipei. Și alții au avut perioade mai puțin reușite și au trecut peste. Vreau să salut toți băieții care au fost aici în această campanie. Sunt mulți care lipsesc din diverse motive, dar și-au adus contribuția și sunt mândru de ei.

Pușcaș mi-a spus ceva fantastic, dar nu pot să spun, pentru că e o chestie intimă și m-a bucurat foarte mult. Antrenez băieți cu valoare si caracter deosebit. Nu a fost ușor, când primești gol ai o vină. A plecat faza dintr-un aut și nu aveam voie. Am gestionat greșit, e foarte greu să primești gol în minutul trei. Dan antrenez băieți de valoare, cu mare caracter, sunt mândru de ei toți si de echipa.

Suntem neînvinși, am atins borne impresionante, echipa națională a ținut steagul sus pentru România. Referitor la meciul cu Elveția, simt deja responsabilitate maximă pentru cei 50 de mii de suporteri. E important să rămânem neînvinși și să terminăm pe primul loc”, a spus Edi Iordănescu la finalul meciului.

Comentarii Facebook