România - Rusia 26-25. Clujul a purtat noroc naționalei de handbal - VIDEO

 

România a învins Rusia la handbal și este calificată în proporție de 99% la Campionatul European de Handbal. 

 

România a controlat prima repriză (15-12), dar în a doua parte a început mai slab, timp de zece minute reușind numai un gol. Finalul reprizei a aparținut României, iar scorul a fost 26-25.

 

Starul echipei României, Cristina Neagu, nu a fost în cea mai bună zi, fiind marcată bine de adversare. Din echipa noastră s-au evidențiat portarul Denisa Dedu, interul dreapta Ana Maria Draguț, Crina Pintea și Laura Chiper.

 

La finalul meciului, fetele au salutat publicul.

 

Antrenorul naționalei, Ambros Martin, a spus la final că naționala trebuie să joace și când Cristina Neagu are o zi mai slabă. ”Naționala este o echipă și a dovedit acest lucru azi. Felicit echipa pentru jocul prestat”, a spus acesta.

 

Tehnicianul rus, vizibil supărat de înfrângere, a ținut ”chiar” să felicite naționala României, dar a spus că nu este deloc mulțumit de ”fetele” sale. Întrebat cum își explică faptul că în Rusia a câștigat cu cinci puncte avans, iar la Cluj a pierdut, tehnicianul a spus, sec, că: ”Nu am cum! Acolo am câștigat și aici am pierdut”. 

 

Atmosfera din Sala Polivalentă Cluj și organizarea meciului au fost la înălțime. Cei 8.000 de spectatori au susținut frenetic echipa de la început și până la capăt.

 

Acum, Grupa 4 de calificare la Campionatul European de Handbal din Franța este condusă de România (6 puncte), urmată de Austria tot cu 6 puncte. Rusia este pe locul al treilea, cu 4 puncte, iar Portugalia are zero puncte. 

 

România va mai juca în 31 mai cu Austria, iar în 3 iunie cu Portugalia. 

Comentarii Facebook