Tibi Ușeriu refuză să participe la ceremoniile organizate de Primăria București în onoarea lui. Cum explică gestul



Tibi Ușeriu, sportivul care a reușit să câștige de trei ori la rând ultramaratorul arctic, a anunțat că nu va participa la nicio festivitate, dacă io se va acorda titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului.

Dragi prieteni, am aflat din presă despre propunerea de a mi se acorda titlul de cetățean de onoare al Bucureștiului și tot din presă am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate.

Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”.

Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități. Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție și tuturor celor care cu gândurile lor bune m-au susținut în timpul ultimei competiții " a scris Tibi Uşeriu pe contul său de Facebook.

Mesajul sportivului vine după ce pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din această săptămână a fost inclus un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Tibi Uşeriu.

Comentarii Facebook