România a rămas fără o medalie cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio. Un halterofil a picat testul antidoping


România a pierdut una dintre puținele medalii cucerite în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce un halterofil a fost depistat pozitiv la testele de dopaj.

Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio la categoria 85 de kilograme, a picat testul antidoping. România va pierde medalia de bronz, iar COSR va trebui să plătească 100.000 de euro către CIO. În cadrul COSR există voci care susțin că amenda trebuie plătită de Federația Română de Haltere și de sportivul aflat în culpă", a anunțat TVR.

Halterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sportivul a totalizat atunci 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat.

România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz, însă în urma acestui scandal de dopaj, țara noastră a mai rămas doar cu patru medalii.

Sîncăian a mai fost suspendat pentru dopaj în anul 2013, iar cum, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român riscă o amendă de 100.000 de euro din partea Comitetului Olimpic Internaţional.

Comentarii Facebook