Rob Thomson, pivotul U Mobitelco, la final de cariera! Jucatorul pleaca in Rwanda


Pivotul U Mobitelco Cluj, Rob Thomson, a anuntat joi, 6 octombrie, ca isi incheie cariera baschetbalistica, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si presedintele executiv al U Mobitelco, Mircea Cristescu.

Jucatorul a declarat ca in acest moment baschetul nu mai este "cel mai satisfacator lucru pentru mine. Am aceasta oportunitate extraordinara de a implementa un program in Rwanda pentru dezvoltarea copiilor. Este o mare problema dezvoltarea baschetului juvenil in Rwanda, incerc de peste un an sa implementez un program in acest sens, iar in urma cu o saptamana am primit fondurile necesare. In acelasi timp, sotia mea a aplicat pentru o slujba in urma cu un an si acum trebuie sa inceapa lucrul. Am decis cu sotia mea ca oricum peste un an ne vom intoarce un SUA, astfel ca acest program este o buna oportunitate pentru noi, in acest moment al vietii noastre este cea mai buna mutare", a explicat Thomson.

Jucatorul a infirmat zvonurile ca s-ar fi certat cu Marcel Tenter. "Nu s-a intamplat asa ceva. Ba dimpotriva, ei (n.red. conducerea clubului) au incercat sa ma convinga sa raman macar pana in iarna, insa acest lucru este imposibil. Sunt foarte trist ca ma despart de fani, de coechipieri, de Mircea si de Marcel, dar in acelasi timp sunt foarte incantat ca trec la o alta faza din viata mea. In Rwanda ma voi ocupa de antrenorii de baschet de acolo si voi superviza la implementarea programului pentru copii", a mai spus Rob Thomson.

Mircea Cristescu, presedintele executiv al U Mobitelco Cluj, a declarat ca ar fi vrut ca Rob sa joace macar in meciurile din EuroChallenge. "Era o oportunitate frumoasa sa isi incheie cariera, dar in acelasi timp inteleg si oportunitatea pe care o are pentru a-si crea o noua viata si ii uram succes in noua activitate, cea de director de programe. Mijovic va ramane, in principiu. Nu o sa joace, insa, la meciul cu Timisoara, Rob va juca in acest meci. Rob face ceea ce isi doreste, este un scop nobil, putina lume gandeste cum gandeste Rob. Din partea clubului si a echipei ii transmitem ca va ramane permanent in istoria si in spiritul nostru, toti baietii stiu ca a fost un coleg de echipa extraordinar, care i-a sprijinit pe toti indiferent daca au fost romani, sarbi sau americani", a declarat Cristescu.

Rob Thomson va juca ultima data in tricoul U Mobitelco Cluj in meciul cu BC Timisoara, din 8 octombrie, de la ora 18.00.

Comentarii Facebook