Razboi pe Cluj Arena! Suporterii Universitatii nu-i vor pe CFR-isti pe noul stadion

Asociatia Sepcile Rosii 1919, care reuneste fani ai Universitatii Cluj, nu accepta ca si CFR Cluj sa joace pe arena care se va construi in locul stadionului "Ion Moina.

 

"Asociatia 'Sepcile Rosii 1919' respinge orice forma de implicare a finantatorului echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, in atribuirea denumirii noii arene construita in Parcul Central. Acest refuz are la baza nu numai rivalitatea dintre cele doua cluburi, Universitatea Cluj si CFR Cluj, dar si faptul ca locul pe care noua arena este construita, reprezinta pentru suporteri un simbol incontestabil al traditiei si istoriei clubului Universitatea", se arata in comunicatul remis presei de Asociatie.

 

Suporterii ameninta cu boicotarea stadionului: "In cazul implicarii domnului Arpad Paszkany in acest proces, suporterii Universitatii Cluj vor refuza sa participe la meciurile desfasurate de echipa favorita pe noua arena, lasand loc si altor forme de protest".

 

"Declaratiile aceluiasi finantator si confirmate de presedintele clubului din cartierul Gruia prin interventia telefonica din cadrul emisiunii "Ora exacta in sport", difuzata de canalul de televiziune Sport.ro in data de 11.02.2011 cu privire la posibilitatea desfasurarii pe noua arena din Cluj-Napoca a meciurilor internationale de catre echipa pe care o finanteaza, au un caracter provocator, amplificand tensiunea existenta intre cele doua cluburi (...) In consecinta suporterii Universitatii Cluj nu sustin si nu accepta nicio forma de "coabitare" pe noua arena cu echipa CFR Cluj", se mai arata in comunicat.

 

Suporterii Universitatii le aduc aminte oficialilor din Gruia ca atunci cand Universitatea juca pe Ion Moina in Liga a II-a, stadionul era numit in deradere "ruina". "De asemenea, domnii Paszkany si Muresan ar trebui sa urmareasca media de spectatori avuta pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu" atat la meciurile din campionat cat si la cele din Champions League din sezonul 2010-2011. Media spectatorilor indica clar faptul ca demersul dansilor de a juca meciuri internationale pe noua arena din Cluj nu are nici o justificare", sustin fanii in comunicat.

 

Arpad Paszkany declara in urma cu o luna ca CFR Cluj ar putea sa joace meciurile internationale pe Cluj Arena.

 

Lucrarile la stadionul "Cluj Arena" au inceput in vara anului 2009 si au costat initial 27 de milioane de euro, dar pretul a sarit de 36 de milioane de euro fara TVA, in urma lucrarilor suplimentare. Finantarea lucrarilor este asigurata de Consiliul Judetean Cluj.

 

La sfarsitul lunii ianuarie, lucrarile de construire a stadionului erau finalizate in proportie de 60%. Tribunele sunt terminate la stadiul de baza si muncitorii au inceput montarea grinzilor care vor sustine acoperisul.

Comentarii Facebook