Preşedintele unui club din Liga 1 susţine că U Cluj a minţit FRF şi LPF şi ar trebui să piardă toate puctele

 

Preşedintele clubului Viitorul Constanţa, Paul Peniu, a declarat că echipele care nu au primit licenţa, Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin, au minţit FRF şi LPF şi ar trebui să piardă toate punctele acumulate.

 

Peniu susţine că nu este normal ca din Liga 1 să retrogradeze formaţiile clasate pe locurile 15, 16, 17, 18 ale clasamentului, dar şi cele care nu au primit licenţa.

 

"Preşedintele Mircea Sandu nu ia în calcul ce prejudiciu au adus cele trei echipe care nu şi-au luat licenţa. Au minţit jucătorii, spectatorii, au minţit federaţia şi liga profesionistă. În consecinţă, au fost incorecţi şi cu partenerii de întrecere. Au folosit jucători buni, minţindu-i că îi vor plăti şi au acumulat puncte care pe un clasament aşa zis sportiv să le permită o clasare superioară", a spus preşedintele grupării constănţene, conform Mediafax.

 

El mai crede că echipale care acum luptă pentru salvarea de la retrogradare puteau câştiga titlul în Liga 1, dacă acţionau ca şi Rapid, U. Cluj şi CS Severin. "Nu avem suportul regulamentar pentru a-i da în judecată la comisiile Ligii pentru a li se anula punctele câştigate ilicit, chiar dacă sportiv jos pălăria pentru jucătorii ce au reuşit această performanţă. Dacă erau corecte ca celelalte competitoare, cu siguranţă cele trei echipe care nu au luat licenţa ar fi avut mai puţine puncte. Dacă toate echipele ar fi procedat la fel, teoretic şi Viitorul, Chiajna sau Ceahlăul ar fi putut câştiga campionatul, nu? Există un proiect depus de Gheorghe Hagi prin care la începutul sezonului să fie depuse garanţii financiare de către cluburi, dar a rămas doar la stadiul de laude", a mai declarat Paul Peniu.

 

Cele trei echipe nu au primit licenţa pentru sezonul 2013-2014 nici la Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere, urmând ca lupta să se mute la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Comentarii Facebook