Președintele „U” Cluj, replică pentru Tișe: „Starea gazonului nu se datorează faptului că nu am avut noi buget pentru încălzire”


După scandalul mocirlei de pe Cluj Arena, șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat zilele trecute că nu a dat drumul la sistemul de încălzire pentru a nu genera costuri suplimentare pentru "U", pe care clubul nu ar fi putut să le plătească. Președintele Universității Cluj, Radu Constantea, s-a simțit însă lezat de aceste declarații și spune că nu lipsa banilor ar fi contribuit la starea deplorabilă a gazonului de pe Cluj Arena.

Amintim că starea gazonului de pe stadionul de lângă Parcul Central e una precară, iar suprafața de joc urmează să fie schimbată în viitorul apropiat. 

Relațiile (cu Consiliul Județean Cluj - n.red.) au fost până acum bune. Am avut un sprijin constant în toți acești ani, anul trecut am avut și o alocare de 200.000 de lei de la Consiliul Județean. Am văzut și noi declarațiile din ultimul timp ale domnului Tișe. Singurul lucru care m-a deranjat a fost afirmația că Universitatea Cluj nu ar avea bani să plătească anumite cheltuieli.

Chiria pe care o plătim este una corectă. Totuși, sportul nu e finanțat în toată țara, iar cu un buget de 4 milioane de euro cum au și alte echipe din prima ligă e foarte greu să te descurci. Dacă ne raportăm la bugete din Ungaria sau Austria vedem o discrepanță foarte mare.

E o discuție în ce măsură un club de fotbal își permite aceste cheltuieli. Noi încercăm să plătim sumele stabilite către Consiliul Județean și starea gazonului nu credem că se datorează faptului că nu am avut noi buget pentru încălzire. La Mediaș s-a dat drumul la încălzire, au fost costuri foarte mari, dar le-am plătit.

Dacă ne dorim să avem o echipă în Liga 1, asta înseamnă niște costuri. Dacă aceste costuri vor fi suportate de persoane private sau de companii private ar fi ideal. Dacă nu, atunci trebuie să avem o discuție despre implicarea Consiliului Local și Consiliului Județean și dacă aceste costuri trebuie susținute din zona publică.

Se vorbește despre alocările pe care le primesc echipele de fotbal, însă nu trebuie să uităm că aceste echipe generează și venituri către bugetul de stat. Ne gândim la taxe, fluxul economic generat, există și venituri la bugetul de stat. Cred că în acest fel trebuie pusă problema, nu dacă acest club are sau nu are bani să plătească încălzirea terenului", a declarat Radu Constantea la ZIUA LIVE.


Comentarii Facebook