VIDEO - Gestul sfidător pe care l-a făcut un gimnast rus în fața unui coleg ucrainean. Cum va fi sancționat gestul revoltător al sportivului


Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat că va deschide o procedură disciplinară împotriva sportivului rus Ivan Kuliak, pentru „comportamentul şocant” pe care l-a avut la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha (Qatar), în weekend, când a afişat la ceremonia de premiere un simbol de susţinere a invaziei ruse în Ucraina.

Ivan Kuliak, gimnastul de 20 de ani s-a clasat pe locul al treilea în finala de la paralele la concursul de la Doha, iar la ceremonia de premiere a afişat litera „Z” pe piept, lângă gimnastul ucrainean Ilia Kovtun, care cucerise aurul, conform unui articol din The Guardian

Forţele armate ruse au folosit litera „Z” ca simbol de identificare a vehiculelor lor în invadarea Ucrainei. Unii susţinători ai invaziei au folosit şi ei acest simbol.

Federaţia Internaţională de Gimnastică poate confirma că va cere Fundaţiei de Etică în Gimnastică să deschidă o procedură împotriva lui Kuliak, în urma comportamentului şocant avut la Cupa Mondială pe aparate”, a anunţat FIG, într-un comunicat.

FIG a anulat toate evenimentele programate în Rusia şi Belarus, adăugând că nu va organiza alte competiţii în cele două ţări până la noi ordine.

FIG a adoptat mai multe măsuri contra Rusiei şi Belarus pe 4 martie. Din data de 7 martie 2022, sportivii şi oficialii ruşi şi belaruşi, inclusiv arbitrii, nu vor mai avea dreptul se a lua parte la competiţii organizate de FIG sau licenţiate de FIG”, a precizat organizaţia.

Simbolul a fost folosit și de alți sportivi ruși

Acest simbol a fost mediatizat inclusiv de fosta gimnastă Svetlana Khorkina (43 de ani) pe rețelele de socializare cu mesajul: „campania tuturor celor cărora nu le este rușine că sunt ruși. Să o răspândim!”. Khorkina deține acum gradul de colonel în armata rusă și este căsătorită cu un general, cu 23 de ani mai mare decât ea, conform unui articol Marca.


Comentarii Facebook