Miercuri 21 Februarie

Ponta și Antonescu îl vor pe Gică popescu grațiat: ”Trebuie să învățăm să ne prețuim simbolurile naționale”Liderii fostei coaliții USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, s-au declarat susținători ai grațierii fostului fotbalist din ”generația de aur” Gică Popescu.

"Consider că sunt momente în care trebuie să învățăm să ne prețuim simbolurile naționale și să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieții lor. Din punct de vedere personal, mă alătur demersului inițiat de președintele clubului Dunărea Calafat cu privire la strângerea de semnături pentru grațierea marelui nostru fotbalist și căpitan al Generației de Aur, Gică Popescu. Precizez că fac această declarație în nume personal, având în vedere amintirea momentelor de bucurie și de mândrie națională pe care această personalitate le-a adus fiecărui român prin rezultatele obținute sub culorile echipei naționale de fotbal a României. De asemenea, nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activități sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele țării noastre, acolo unde politicul nu reușea. În același timp, prin calitatea pe care am avut-o ca ministru al Tineretului și Sporturilor, sunt de părere că simbolurile sportului românesc trebuie susținute și apreciate și după încheierea activității sportive. Am fost și sunt un promotor al sportului în România, iar valori precum Gică Popescu sunt văzute ca modele pentru tineri. Cred că Gică Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor și beneficiilor pe care le-a adus României de-a lungul timpului, iar în asemenea momente ar trebui să fim solidari. Astfel, fac un apel la toți cei care s-au bucurat și s-au simțit mândri că sunt români atunci când Gică Popescu juca sub culorile echipei naționale, să se alăture acestui demers de strângere de semnături pentru grațiere", se arată într-un comunicat de presă al lui Crin Antonescu.

Și Victor Ponta a precizat că susține grațierea fotbalistului, ca și simplu cetățean, însă ca și premier nu se poate pronunța.

"Ca premier nu mă pot pronunţa. Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere", a declarat pentru Gândul Victor Ponta, atunci când a fost întrebat dacă va susţine cererea de graţiere individuală a lui Gică Popescu.

 

Gică Popescu a fost condamnat la închisoare, acesta având de servit o pedeapsă de 3 ani, o lună și 10 zile, după ce a fost găsit vinovat de fraudă și spălare de bani în cazul ”Dosarul Transferurilor”, în care mai sunt implicate alte șapte persoane influente din fotbalul românesc.

Comentarii Facebook