Poli Timisoara - CFR Cluj, meci cu grad ridicat de risc. 250 de jandarmi vor asigura ordinea

Rivalitatea galeriilor si violentele de la finala Cupei de anul trecut, disputata intre cele doua echipe, au facut Jandarmeria sa trateze partida de maine ca una cu grad de risc ridicat.

 

Jandarmeria Timisoara a anuntat ca la meciul de luni Poli Timisoara - CFR Cluj va trimite la stadionul Dan Paltinisanu un numar de 250 de jandarmi, care vor fi pregatiti sa intre in incinta stadionului la nevoie.

 

Controlul la porti va fi intensificat, iar suporterii au fost rugati prin intermediul mass-media sa se prezinte din timp la stadion pentru a evita aglomerarea.

 

Persoanele care introduc sau incearca sa introduca materiale interzise (torte, petarde, fumigene) risca intocmirea de dosare penale.

 

Comerciantii din zona au fost informati ca in intervalul orar 18.00-22.30 este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in zona stadionului.

 

La finala Cupei din 2009, disputata la Targu Jiu, galeria timisoreana, considerata pana atunci una din cele mai active si mai civilizate din tara, a dat foc unor parti din tribuna, a rupt gardurile si a invadat terenul de joc, meciul fiind intrerupt pana la interventia fortelor de ordine, care scapasera de sub control situatia.

 

In urma acestor incidente s-au purtat lungi discutii cu privire la eficienta organizarii securitatii pe stadioane, actualmente realizata de firme de paza si nu de jandarmi, acestia din urma avand atributii doar in afara stadioanelor.

Comentarii Facebook