Pleacă cel mai important jucător de la „U”? Victor Dican va ajunge în prima ligă, dar nu alături de „studenți”


Conducerea FC Universitatea Cluj mai face un pas către prima ligă, de data aceasta unul care stârnește controverse. Potrivit unor informații apărute în presă, dar și confirmate de sursele noastre, Dican va merge la FC Botoșani. Transferul este aranjat, au mai rămas de îndeplinit doar formalitățile, astfel Victor va ajunge la echipa patronată de Valeriu Iftimie.

Plecarea lui Dican este criticată de fanii clubului

Decizia conducerii FC Universitatea pare să stârnească polemici. După informațiile apărute în presă, unii fani ai clubului deja critică plecarea lui Dican. Lucru care pare firesc, căci în aceeași săptămână în care clubul anunțase despărțirea de președintele Radu Constantea,în primăvara anului 2021,  Universitatea Cluj a ajuns la un acord privind prelungirea contractului cu tânărul Victor Dican. Potrivit acelui angajament, jucătorul trebuia să evolueze  pentru „U” până în anul 2024. 

Fiți onești și anunțați transferul pe bani mărunți al lui Dican. Și rugați-i  pe cei ce au luat decizia de a se realiza acest transfer, să dea o explicație, una care să nu ne insulte inteligența”, comentează un susținător al echipei, pe pagina de Facebook a clubului. 

L-ați  vândut sau nu pe Dican?... ​​dacă nu ne prezentați un extras cu 300 k euro intrați în contul clubului,vânzarea lui Dican îi o manevră epocală. Mergeți în gruia la nea vasile cu toții”, scrie un alt bărbat, vizibil înfuriat de zvonurile cu privire la plecarea lui Dican. 

Dican pleacă pentru 100.000 de euro?

„Victor Dican și-a luat rămas bun de la colegii săi, luând drumul Moldovei pentru a discuta ultimele detalii contractuale. Din sursele noastre clubul nostru ar urma să încaseze 100.000 EU + 30 % dintr-un viitor transfer. Odată cu acest transfer, numărul fotbaliștilor plecați în pauza de iarnă, ajunge la 10”, notează 4everucluj.ro. 

Originar din Râmnicu Vâlcea, Victor Dican a venit la Universitatea la începutul sezonului 2019-2020, de la Metalurgistrul Gugir. Victor a evoluat pentru Șepcile Roșii în 56 de partide oficiale în care a marcat 10 goluri, un număr considerabil pentru un jucător cu profil defensiv.

De asemenea, Victor a purtat de mai multe ori banderola de căpitan, fiind votat la sfârșitul sezonului 2020-2021 drept „Cel mai bun jucător al anului”. În această toamnă, fotbalistul a debutat și la echipa națională de tineret.

Ce spune conducerea clubului despre plecarea lui Dican la FC Botoșani

Managerul general al Universității Cluj, Andrei Cordoș, a confirmat pentru Liga2.ro, că FC Botoșani este interesată de Victor Dican. „Da, este adevărat că sunt discuții. Mai departe, nu știu ce va fi. Dacă vom face ceva în sensul ăsta, indiferent că este Dican sau oricare jucător, se va face împreună. În momentul de față, cam asta am reușit să schimbăm de când am venit, și eu, și Radu, și Gabi (n.r. – președintele Radu Constantea, respectiv managerul sportiv Gabriel Giurgiu). Am reușit să facem un grup de decizii prin care cu toții ne asumăm ceea ce se întâmplă, nu mai există doar Radu, doar Cordoș, doar Gabi”, a declarat Cordoș, pentru liga2.ro. 

Precizăm că singurele veniri până în acest moment la FC Universitatea Cluj, după plecarea celor 10 fotbaliști în pauza de iarnă, sunt cele ale lui Roberto Romeo și Florin Ilie. 

Comentarii Facebook