Pițurcă despre meciul cu Turcia: ”Va fi mai greu decât meciul cu Ungaria”


Selecționerul naționalei României, Victor Pițurcă, este de părere că meciul cu Turcia va fi mai greu decât cel împotriva Ungariei, mai ales că această partidă este decisivă pentru turci.

"S-a încheiat prima luptă, acum vine lupta a doua, cu Turcia, echipă care îşi joacă ultima şansă la baraj. Şi aşa şansele Turciei sunt destul de mici, dar pentru ei există şi e un meci decisiv care le va lămuri situaţia. Jucătorii sunt la fel de concentraţi ca înaintea partidei cu Ungaria. Sigur, există o anumită stare de oboseală, dar aceasta va fi eliminată până la ora jocului. Sută la sută meciul va fi mai greu decât cel cu Ungaria. Turcia era favorită certă la locul doi înaintea preliminariilor, dar a avut un recul şi a pierdut puncte importante. Până acum România a dovedit că este mai bună ca Turcia. Până acum", a spus Piţurcă, otrivit realitatea.net.

Antrenorul este de părere că momentan, România este favorită pentru ocuparea locului secund în grupa D, însă este conștient de faptul că pot avea surprize din partea jucătorilor turci.

"Acum noi ocupăm locul doi în grupă. Turcia a avut un parcurs dezastruos şi şansele ei sunt foarte, foarte mici de a ajunge la baraj indiferent dacă va câştiga aici. Iar România prin ceea ce a făcut până acum şi prin faptul că a câştigat la Istanbul cred că este favorită să meargă la baraj. Este normal ca Turcia să încerce să câştige aici, Turcia a vrut să câştige şi meciul de la Istanbul. Sigur că există pentru noi un uşor avantaj pentru că nouă ne este bun şi un rezultat de egalitate. Şi atunci nu vom risca aşa cum trebuie să rişte Turcia. Dar echipa Turciei riscă tot timpul pentru că ăsta este jocul ei, unul literalmente ofensiv, mai ales când Terim este antrenor. Iar Fatih Terim poate face minuni în orice moment", a mai spus Pițurcă.


Selecționerul consideră că Arda Turan este cel mai valoros jucător al Turciei, "Ştiu că Turcia are jucători de calitate, valoroşi, iar acum sunt conduşi şi de un antrenor excepţional cum este Fatih Terim. Deci în condiţiile acestea meciul va fi extrem de dificil pentru noi. Dar sper eu să îl rezolvăm la fel ca şi cel cu Ungaria şi să mergem la baraj. Toţi jucătorii lor de la mijloc în sus sunt periculoşi. Dar, Arda Turan mi se pare cel mai valoros jucător, e foarte clar asta. Însă Burak, Bulut sunt şi ei extrem de periculoşi acolo în careu. Aşa că măsuri speciale vor fi pentru fiecare jucător", a afirmat el.

Comentarii Facebook