Petrolul Ploiești revine la Cluj, astăzi va juca împotriva lui „U”. Sabău: „Va fi un joc greu, avem multe absențe”


”U” dispută sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 14:00, cel de-al treilea meci consecutiv pe teren propriu în competițiile interne. Petrolul Ploiești revine la Cluj-Napoca, acolo unde a pierdut ultimul meci din campionat, cu CFR, scor 0-1, pe 18 septembrie. 

Prahovenii au două puncte în plus la jumătatea sezonului regular și ocupă ultimul loc care duce în play-off. ”U” este pe 9, cu un total de 19 puncte și un eventual succes pentru echipa clujeană ar însemna rocada dintre echipe, plus o șansă la un loc în Top 6 la finalul rundei cu numărul 16, în funcție și de celelalte rezultate.

„Ne-am pus mari speranțe în jocul cu Voluntari, mai ales că era un adversar abordabil. Veneam după o perioadă foarte foarte bună. Și-a lăsat mult amprenta jocul cu CFR, veneam după deplasarea lungă de la Botoșani. Nu vorbim de scuze, dar trebuie să fim corecți când analizăm un eșec sau un joc mai slab. Am anticipat că va fi un joc greu și va trebui sa jucăm inteligent și cu efort minim. Nu trebuia să facem greșeli, să le dăm posibilitatea sa plece pe contraatac. Nu am gestionat bine nici superioritatea numerică. Jocul de mâine va fi un joc greu. Anticipez că nici noi nu traversăm o perioadă bună, avem multe absențe. Nu știm cum vom arăta, sunt multe necunoscute.

Petrolul joacă 5-4-1, un sistem bine consolidat, au încredere, iar noi va trebui din nou să ne recăpătăm încrederea și să ne arătăm calitățile când avem mingea. Ei pleacă bine pe contraatac, sunt periculoși la faze fixe. Trebuie să credem mai mult în noi și să ne dorim să câștigăm. Trebuie să se vadă acea stare de spirit, acea concentrare. Vreau ca suporterii să fie mulțumiți de atitudine și de modul cum ne prezentăm. Avem nevoie de ei de fiecare dată”, a declarat Ovidiu Sabău la conferința de presă premergătoare meciului.

Duelul dintre FC Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 14:00 și va fi transmis pe Digisport, Prima Sport, respectiv Orange Sport. Florin Andrei a fost delegat să conducă de la centru partida, iar asistenții acestuia vor fi Alexandru Vodă și Mihăiță Necula. În camera VAR se vor afla Marcel Bîrsan și Adrian Popescu.

„Lumea se gândește la play-off, dar pentru a construi o echipă de play-off e nevoie de timp. E nevoie să facem un grup, chiar dacă jucătorii sunt buni individual. Cred ca e cel mai greu sa formezi un grup care să creadă și să joace împreună pentru o perioadă mai lungă.

Anul acesta asta ar trebui să facem, să ne consolidăm, să nu fim nevoiți să aducem mulți jucători. Putem, dar avem nevoie de răbdare. Din vară ne putem gândi la un alt obiectiv, cred că așa e realist. Chiar dacă i-am făcut să spere pe suporteri, jucând de la egal la egal cu FCSB sau Sepsi. Și eu trebuie să am răbdare, să fiu echilibrat și să cer ceea ce pot. Suntem pe locul 9, în obiectiv. Am controlat majoritatea jocurilor, avem un joc plăcut, în care fiecare jucător a fost implicat. Nu trebuie să ne oprim aici, încă mai avem mult de muncă. Știu ce înseamnă să formezi o echipă cu mentalitate de învingători și să te lupți cu șanse reale, acolo sus la primele 6. La club există stabilitate, e de apreciat și de subliniat”, a mai punctat Sabău.

Foto. FC Universitatea Cluj 

Comentarii Facebook