Patronul CFR Cluj și-a amanetat 10 apartamente ca să facă o plată urgentă


Banii nu sunt pe toate gardurile, iar CFR Cluj face eforturi pentru a putea juca în Europa, în sezonul viitor. Patronul Echipei, Nelu Varga, și-a amanetat zece apartamente pentru a obține banii pentru licența UEFA.

Pentru că banii nu au ajuns, antrenorul Dan Petrescu a contribuit și el cu 300.000 de euro, scrie gsp.ro.

În total, Nelu Varga a împrumutat 1,5 milioane de euro de la un prieten din Cluj, lăsând garanție zece apartamente dintr-un bloc aflat în curs de construire.

Per total, CFR Cluj nu stă bine cu banii. Echipa are datorii de 30 de milioane de euro, bani împrumutați de Nelu Varga și pe care trebuie să îi recupereze. 

Cu bugetul strâmtorat, clujenii reduc din cheltuieli, pe lângă salarii s-a renunțat și la charterul cu care erau duși jucătorii la meciuri. Spre exemplu, la meciul cu Farul Constanța, Dan Petrescu și elevii lui au mers cu autocarul, ceea ce a ridicat nivelul de oboseală.

O eventuală necalificare în Europa ar fi un eșec mare pentru clujeni. ”E o perioadă grea. Riscăm să nu fim în Europa, ăsta este riscul, asta e realitatea. Dacă termini pe locul al patrulea ești pa! Iar la cum arată lotul meu acum, nu mi se pare că am putea termina pe un loc dintre primele patru”, a spus Dan Petrescu.

CFR Cluj este pe locul doi în play-off, la patru puncte în spatele Farului și la doar un punct în fața celor de la FCSB. CSU Craiova e pe patru, cu patru puncte în spatele ardelenilor.

Comentarii Facebook