Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250, a bifat un nou succes! Turneul de la Cluj are locul garantat în circuit - FOTO


Transylvania Open WTA 250 are locul asigurat în circuitul WTA, iar a cincea ediție va avea loc în perioada 1-9 februarie 2025.

Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat doi ani la rând cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA. Organizatorii au reușit să achiziționeze o licență care va asigura continuitatea evenimentului. Turneul de tenis care a avut primele trei ediții organizate în luna octombrie, și cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediție va fi organizată în 1-9 februarie 2025.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Cu mare bucurie am anunțat oficial, la finalul turneului de tenis din acesta an, că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obținem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieșită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licențe, ci de a avea licența noastră și de a ține acest turneu, pe viață, acasă. Și acum am reușit acest lucru. Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziție mult mai avantajoasă față de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniștiți și să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului”.

TO_Patrick Ciorcilă.jpeg

Cea de-a patra ediție a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au joacat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$. 

Câștigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial și cap de afiș al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiției.

În cele cinci meciuri jucate de Karolina Pliskova la Cluj nu a pierdut niciun set, doar 28 de game-uri. Toate victoriile ei au fost obținute în două seturi. Pliskova a jucat la Cluj cu Sinja Kraus, Camila Osorio, Sara Errani, Harriet Dart și Ana Bogdan. Ultimul trofeu câștigat de jucătoarea din Cehia a fost în 2020, la Brisbane.

Karolina Pliskova: ”Am auzit lucruri frumoase despre acest turneu, știam că sunt condiții foarte bune, că este cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Dar este chiar mai frumos decât mă așteptam, am fost surprinsă, toată lumea m-a tratat foarte bine aici. A fost bine că nu am jucat cu românce până în finală, pentru că publicul a fost mereu de partea mea și s-a simțit lucrul acesta”.

TO_2024.jpeg

Chiar dacă nu a câștigat finala, Ana Bogdan a reușit să aducă emoții pozitive publicului din România pe tot parcursul turneului. Jucătoarea din România a avut parte de meciuri grele și a reușit să o elimine din competiție pe favorita numărul 1 a turneului, Arantxa Rus. De altfel, acesta a fost și cel mai lung meci al ultimei ediții: 3 ore și 28 de minute, urmat de meciul disputat tot de Ana Bogdan cu Jaqueline Cristian, în semifinale: 2 ore și 53 de minute. La polul opus, Pliskova a avut parte de meciuri rapide. Cel mai scurt meci al ediției a fost cel purtat cu Camila Osorio: 56 de minute. 

Ana Bogdan: ”Puteam să să joc Abu Dhabi, Doha, Dubai, erau acolo toate. Dar am ales să vin aici pentru că iubesc foarte mult acest turneu, și oamenii care-l organizează, fanii, toată susținerea pe care o primesc din partea publicului. Sunt momente pe care nu le poți trăi de prea multe ori pe an, că nu ai parte de aceeași susținere la alte turnee. Altul e feeling-ul când joci acasă, și cred că acest lucru contează. Contează așa, pentru sufletul tău. Adică rămâi cu niște lucruri foarte frumoase și-ți aduci aminte de ele. Așa că sunt bucuroasă și liniștită”.

CP_ceremonie_Casa Regala.jpeg

Transylvania Open WTA 250 2024 a însemnat 9 zile de tenis, dintre care 2 de calificări, cu meciuri jucate pe cele două terenuri de tenis organizate în BT Arena. Jucătoarele au avut la dispoziție 2 terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente, realizată prin montarea a 3000 mp de cortină fonoabsorbantă și ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din aproape 1000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro. 

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Comentarii Facebook