Vineri 7 Octombrie

Novak Djokovic ține post zilnic de 16 ore și face acest lucru de 18 luni. Ce efecte au apărut


Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a surprins pe toată lumea când  spus că nu mănâncă nimic timp de 16 pe zi. 

Sârbul a fost invitat la o emisiune făcută LIVE pe reţelele de socializare de medicul Dragan Ivanov, specialist pe medicină internă.

Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Djokovic, citat de Tennisworld.

Doctorul Ivanov a explicat care ar fi beneficiile.

Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.

Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.

Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli", a explicat medicul.

Djokovic vrea să bată recordurile lui Roger Federer, care are 20 de titluri de Grand Slam și cea mai lungă perioadă petrecută în vârful clasamentului mondial, 310 în total.

Novak Djokovic, 32 de ani, nu este departe de aceste recorduri. El are 282 de săptămâni pe primul loc în clasamentul mondial și 17 turnee de Grand Slam. 

Comentarii Facebook