Duminica 28 Februarie

Noul președinte LPF a fost audiat la DIICOT: "Mandatul lui Iorgulescu va fi mic, va fi tot Dragomir preşedinte”Noul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, este anchetat de DIICOT într-un dosar din 2006 privind transferurile unor fotbalişti, în care este suspectat de evaziune fiscală.

Fostul finanțator al echipei Poli Timișoara, Marian Iancu, este de părere că Iorgulescu nu are cum să scape de condamnare și că tot Dragomir va ajunge să fie președinte.

"Dintr-o dată un dosar plin de praf capătă inerţie, aşa cum trebuia să capete. Din punctul meu de vedere cei inculpaţi nu au cum să scape, sper să fie cât mai uşoară pedeapsa, nu le doresc răul, dar cunosc bine dosarul şi e greu ca cineva să se strecoare printre rândurile lui. Cunosc flagrantul, e aproape un flagrant. Şi dacă Iacov a sărit de la inculpaţi la martori cineva trebuie să răspundă. Şi mai sunt doi, dintre care unul e Iorgulescu, cel care a primit banii. Celalălalt e un director, care nu ştiu în ce măsură va fi prins în dosar", a declarat Iancu, la sport.ro.

Fostul patron de echipă a explicat că gruparea pe care o finanța a efectuat plata pentru transferul unor jucători de la FC Național în contul unei asociaţii conduse de Gino Iorgulescu, la solicitarea clubului bancar, după ce iniţial refuzase să facă transferul banilor către un offshore din Cipru.

"Timişoara e parte vătămată în plângerea asta alături de ANAF. Au lucrat cu stângăcie în interesul lor de a frauda bugetul statului şi pe Poli Timişora indirect. E vorba de facturi de transfer, pe care noi le-am plătit. Ne-au cerut în prima fază să plătim în Cipru şi am refuzat asta. Le-am dat dispoziţie să plătim în România, pentru că noi nu plătim în offshore-uri. Şi ei ne-au dat o donare de plată în baza facturilor către o asociaţie, din câte ştiu eu condusă la acea vreme de către domnul Iorgulescu. Am plătit, ulterior, la rambursarea de TVA, când a venit ANAF în control, a mers încrucişat aşa cum este obligaţia legală, să verifice şi la FC Naţional modul cum au fost ele raportate în contabilitate şi ce s-a întâmplat cu TVA-ul încasat, dacă a fost plătit. S-a dovedit că ei nu au în contabilitate facturile, s-a dovedit că sumele nu au fost înregistrate şi că au fost plătite la ordinul lui FC Naţional în asociaţia domnului Iorgulescu. Sunt venituri aşa cum DIICOT rămâne să le stabilească de acum încolo. Din nefericire, ăsta e adevărul", a explicat Iancu.

Potrivit lui Iancu, prejudiciul adus statului în urma neplăţii taxelor se ridică la o sumă deşase zerouri: "Din câte îmi aduc eu aminte, statul a fost prejudiciat cu o sumă cu şase zerouri. Dar nu cunosc dacă s-a prezentat un raport de expertiză în dosar. Acolo se pot vedea date".

"Mandatul lui Iorgulescu va fi mic, va fi tot Dragomir preşedinte. Vor fi din nou alegeri, îşi va da şi demisia dacă dosarul acesta merge mai departe. Şi eu cred că merge pentru că lucuruile sunt clare acolo. E imposibil să dureze mult mandatul lui Iorgulescu la ligă. Va fi obigat să-şi dea demsia pentru a nu atrage şi imaginea domnului Ponta în ceea ce înseamă Liga Profesionistă de Fotbal, fotbalul sub semnul de întrebare, fotbalul pe care îl avem astăzi la dispoziţie. Domnul Ponta îşi va retrage ambasadele, iar Iorgulescu singur nu va putea să susţină singur programul pe care l-a promis. Atunci îşi va demisia. Rapid, acum se va întâmpla.", a încheiat Iancu.

Comentarii Facebook