Motivul pentru care Dan Petrescu nu a participat la reuniunea Generației de Aur de la Cluj


Dan Petrescu nu a participat la meciul caritabil dintre România All Stars și Galatasaray Legends, unde cele mai mari nume din Generația de Aur și nu numai și-au făcut apariția pe Cluj Arena.

Finalul meciului din Gruia dintre CFR Cluj și noua campioană,  Farul Constanța, încheiat 1-2, din ultima etapă, a fost scena unui moment inexplicabil din partea „Bursucului”. 

Dan Petrescu a pornit în pas alergător spre mijlocul terenului, de unde a început să le reproșeze noilor campioni ai României că și-au dat viața pentru ca Universitatea Craiova să prindă locul 3, care duce la barajul pentru Conference League. 

Nici Gică Hagi nu a scăpat de furia fostului său coleg de la națională, căruia i-a spus: „Să nu mai vorbești în viața ta cu mine!”.

Antrenorul CFR-ului trebuia să se revadă cu Gică Hagi și Gică Popescu la meciul caritabil împotriva celor de la Galatasaray Legends, eveniment defășurat pe Cluj Arena. 

Dan Petrescu nu a participat la meciul pentru strângerea de fonduri în sprijinul victemelor cutremulului din Turcia. Antrenorul CFR-ului ar fi recurs la această decizie pentru a fi sigur că nu-și degradează relația cu bunii săi prieteni, Gică Hagi și Gică Popescu, după cele petrecute la finalul meciului CFR Cluj - Farul Constanța, 1-2. 

„Bursucul” a ratat ocazia unei reîntâlniri de senzație cu mai mulți foști colegi de-ai săi, dar și o grămadă de cunoscuți din lumea fotbalului, precum Florin Prunea, Bogdan Stelea, Gică Mihali, Ionuț Lupescu, Adrian Ilie, Ioan Ovidiu Sabău, Costel Gâlcă, Ionel Ganea, Iulian Filipescu, Tibor Selymes, Cristi Dulca, Adrian Mutu, Răzvan Raț, Bănel Nicoliță, Ciprian Marica, Marius Niculae și Anghel Iordănescu, toți participând la jocul caritabil de la Cluj. 

Dan Petrescu a încercat să își explice comportamentul de la finalul meciului cu Farul 

„N-am vorbit după meci, m-am simțit rău, mi-am dat seama că-mi fac rău singur. Sănătatea mea e mai importantă. E clar că am greșit, mi-am prezentat scuzele față de Hagi și Iașko. I-am sunat personal. Nu trebuia să fac ce am făcut, dar am circumstanțe: 63 de meciuri, 10 meciuri în play-off, n-am primit vreo opt penalty-uri, dar împotriva noastră se dau pe bandă rulantă.

Dar n-aveam voie să fac ce am făcut, îmi prezint scuzele. Nu numai lui Hagi, dar tuturor celor care m-au văzut acolo, în starea în care eram”, a fost declarația lui Petrescu, la conferința de presă premergătoare meciului cu de baraj împotriva celor de la FCU Craiova, pentru Conference League, câștigat de formația din Gruia cu cu 1-0.

Comentarii Facebook