Ministerul României cere interzicerea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice din 2024


România, alături de alte țări, solicită interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus la Jocurile Olimpice din 2024. 

România s-a alăturat demersului mai multor țări care solicită Comitetului Internațional Olimpic interzicerea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice din 2024, din Franța, a anunțat luni, 13 februarie, ministrul Sportului, Eduard Novak.

România este parte a demersului lansat de mai multe ţări prin care se solicită Comitetului Olimpic Internaţional interzicerea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice 2024. În acord, cu miniştrii din celelalte state, care au luat atitudine pe acest subiect, credem că nu este momentul să luăm în considerare deschiderea unei căi pentru atleţii ruşi şi belaruşi de a se întoarce la Jocurile Olimpice”, a transmis Novak pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul precizează că decizia a fost luată în urma unei analize făcute de Ministerul Sportului și Ministerul Afacerilor Externe. 

Decizia a fost luată după o amplă analiză, în urma unui demers în care am implicat expertiză atât din ministerul nostru, cât şi de la Ministerul Afacerilor Externe, de unde am primit şi punctul lor de vedere. Drept urmare, condamnăm războiul de agresiune împotriva Ucrainei, precum şi sprijinul oferit în acest sens. Noi am trimis poziţiile noastre din timp, înainte de reuniunea din 10 februarie. Am solicitat şi ca România să fie parte din scrisoarea comună, care urmează să fie semnată de reprezentanţii statelor care susţin acest demers”, a mai completat acesta. 


Comentarii Facebook