Scădere radicală a bugetului de salarii la campioana CFR Cluj. Sezonul trecut ajungea la 6,5 milioane de euro


CFR Cluj a scăzut bugetul de salarii de la 6,36 milioane de euro pe an la 4,44 milioane de euro. În ultimele două campanii de transferuri, jucătorii spre care s-au orientat conducerea și antrenorul Dan Petrescu au fost mult mai tineri decât înainte, iar salariile oferite nu au mai fost atât de mari ca în trecut.

Bugetul de salarii, de exemplu, a suferit o corecție majoră, din care clubul economisește aproximativ două milioane de euro pe sezon.

O parte dintre ei (n.r. jucătorii tineri aduși) vor fi împrumutați. Este un jucător (n.r. Robert Filip) pe care-l ținem aproape de echipă. Aducem jucători ca variante pentru U21, pentru viitor. Este eligibil, are 17 ani. Am scăzut mult media de vârstă și noi mereu discutam că avem un lot îmbătrânit. Bîrligea a crescut mult, a fost unul dintre cei mai buni jucători. Petrila, Yeboah, Krasniqi, la fel și ei. Am scăzut bugetul salarial de la 530.000 de euro la 370.000 de euro. Încercam să respectăm fair-play-ul financiar”, a afirmat președintele CFR-ului, Cristian Balaj, marți seară, la emisiunea Fotbal Club.

Un calcul rapid arată că înainte, doar pentru salarii, campionii plăteau 6.360.000 de euro pe sezon, în timp ce acum ar achita 4.440.000 de euro. Chiar dacă rămâne cu cel mai mare buget din România, CFR-ul tot economisește 1.920.000 euro de-a lungul unui campionat.

Comentarii Facebook