Mihai Silvășan critică dur arbitrii după eliminarea din Champions League: „Nu cred că am avut noi, U-BT Cluj, respectul cuvenit”


U-BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani. Clujenii au pierdut jocul decisiv cu Ludwigsburg și se opresc în sferturile Basketball Champions League. Meciul nu a fost lipsit de proteste, antrenorul principal, Mihai Silvășan, a reclamat în mai multe rânduri maniera de arbitraj diferită pentru echipa sa faţă de cea adversă.

U-BT Cluj-Napoca a încheiat partida fără antrenorul principal pe banca tehnică. Mihai Silvășan a fost descalificat pe finalul actului decisiv, după ce a încasat al doilea fault tehnic. Antrenorul și-a asumat toate criticele aduse arbitrilor și la finalul partidei.

Brigada de arbitri din Italia a luat câteva decizii controversate în finalul sfertului 4. Silvășan a protestat vehement mai ales la o fază în care nu a fost observat un picior evident pus de adversari pe minge, a intrat pe parchet, și a fost eliminat. 

A fost fabulos, incredibil, să jucăm astfel de partide în România, cu bugete mai mici decât adversarii, cu statutul șansei a doua mereu, cu un public fantastic. Am pierdut la recuperări, deși am pus osul la treabă. Nu cred că am avut noi, U-BT Cluj, respectul cuvenit din partea arbitrilor! Și-mi asum ceea ce afirm. Publicul nu a fost respectat de către acele decizii ale arbitrilor. Dacă ziceți voi că mi-am pierdut cumpătul, așa o fi fost. Face parte din joc, îmi asum, mergem mai departe.

Acum, ne focusăm pe lupta din campionatul intern. Au fost momente în care puteam reveni, n-a fost să fie. Atât am putut, până la 5-6 puncte. Problema a fost că i-am lăsat la început să meargă la 15 puncte în față. Am pierdut multe puncte, am avut deficit mare la pauză. N-ai ce discuții să ai acum, imediat, după meci. I-am felicitat pentru acest sezon, le-am spus că toată lumea e mândră de ei. A fost ceva magic să jucăm în fața unei asemenea emulații nu doar în Cluj, ci și în România. Mulțumim și celor ce-au crezut în noi până la capăt, și celor care n-au avut bilete să intre la meci”, a spus Mihai Silvășan, într-o conferință de presă.

Comentarii Facebook