U-BT Cluj-Napoca încheie sezonul istoric din Champions League. Alb-negrii părăsesc competiția cu fruntea sus, încurajați de 10.000 de fani-FOTO-VIDEO


U-BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani. Alb-negrii au pierdut jocul decisiv cu Ludwigsburg și se opresc în sferturile Basketball Champions League. 

U-BT a pierdut, după un joc în care a fost depăşită de presiunea obiectivului şi a fost dominată la multe capitole, cu scorul de 73-79 (23-37). Principalii marcatori ai partidei fiind Hogue 15, Richard 15, Bircevic 12, pentru gazde, respectiv Hulls 18, pentru MHP.

u bt 1.jpeg

Meciul nu a fost lipsit de proteste din partea băncii campioanei României, care a reclamat în mai multe rânduri maniera de arbitraj diferită pentru echipa sa faţă de cea adversă. U-BT Cluj-Napoca a încheiat partida fără antrenorul principal pe banca tehnică. Mihai Silvășan a fost descalificat pe finalul actului decisiv, după ce a încasat al doilea fault tehnic.

u bt 3.jpeg

La partida de marţi seară din BT Arena au asistat, din nou, 10.000 de fani, care au creat o atmosferă incendiară. Timp de două ore, indiferent de evoluţia scorului alb-negrii au fost aplaudați copios, fiind favoriţii la final, în pofida rezultatului. 

u bt 4.jpeg

U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie, scrie news.ro. 

Nimeni nu credea că vom trece de turneul preliminar, aveam obiectiv să ne calificăm în prima fază a grupelor”, a spus de mai multe ori de-a lungul campaniei din BCL, antrenorul campioanei, Mihai Silvăşan.

u bt 2.jpeg

Campioana României a luptat până la capăt, însă nu a putut răsturna deznodământul jocului. Reamintim că U-BT Cluj-Napoca a câştigat prima dispută a seriei de trei partide, cu 76-73, după care formaţia germană s-a impus pe terenul propriu, cu 92-75. Cu 2-1 la general, MHP Riesen Ludwigsburg se califică la Turneul Final Four de la Bilbao, care va avea loc între 6-8 mai.

FOTO: Marius Jucan

Comentarii Facebook