Mesajul unui suporter al U Cluj: ”Sper să ajung să trăiesc ziua în care o să putem sta chiar lângă suporterii CFR și să bem împreună”


Un suporter vechi al U Cluj a transmis un mesaj plin de învățăminte, după meciul CFR Cluj - U Cluj, terminat cu scorul 4-0.

Acesta crede că violențele și agresivitatea nu ajută echipa. 

Sunt fan al Universității Cluj din fragedă pruncie. Dar rivalitatea asta agresivă și plină de violențe de ambele tabere lasă deja de dorit. Suntem acuși în 2024 și încă mai sunt necesare armate de jandarmi. E absurd că nu ne putem bucura fiecare în culori diferite unii de alții. 

Suntem toți oameni. Egali! Ar fi super sa ne bucurăm doar de spectacolul din tribune și de pe teren, fără sa ne rupem capetele, fără sa ne dăm foc unii la alții, fără sa ne injuram. Efectiv așa de lipsiti de rațiune să fim încât încă să ne mai batem și să ne înjurăm? E așa de greu să ne respectăm istoria și diversitatea fiecărui club în parte și să stăm împreună ca oamenii? 

Sper să ajung să trăiesc ziua în care o să putem sta chiar lângă suporterii CFR și să bem împreună cu bucurie un ceai cald pe stadion, bucurându-ne unii de alții, de coregrafii, de cântece, de culori, de jocul echipelor și să fim mândri că avem două echipe care joacă în Liga I. 

Mandria aceasta exacerbată și violența ne întunecă unii pe alții. Iar jucătorii pe teren resimt această tensiune. Noi prea puțin ne încurajăm echipele, mai mult ne înjurăm și ne urâm unii pe alții.

De la mentalitatea aceasta generată asupra adversarilor, ce rezultate ne așteptăm să avem?

Sărbători cu pace și lumina în suflet tuturor și haideți sa fim mai buni, pentru ca se poate și doar așa vom progresa cu adevărat. Mereu alat“U”ri!”, a transmis suporterul.

Comentarii Facebook