Medaliații de la Olimpida de la Beijing nu au fost încă premiați. Motivul este SCANDALOS

 

Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo, a fost anunțată de Ministerul Finanțelor că sumele restante pentru sporitivii medaliați la Beijing, în 2008, nu mai pot fi acordate. 

 

Motivul invocat este că s-au prescris și nu mai pot fi plătite.

 

Am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor aşa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta pentru a suplimenta bugetul şi pentru a plăti sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Beijiing, dar am primit un răspuns prin care eram înştiinţaţi că aceste sume nu mai pot fi acordate după patru ani. S-au prescris. Mai mult de atât nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, după ce în 2010 am făcut efortul de a plăti 400.000 de lei. Premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a achita aceste datorii către sportivi, dar suplimentarea bugetului trebuia făcută de către Ministerul de Finanţe. El a fost bine intenţionat, a fost de bună credinţă, dar am ajuns în această situaţie. Noi am făcut tot ce e omenesc posibil, şi e păcat că s-a ajuns aici”, a declarat Elisabeta Lipă.

 

Atleta Constantina Diţă a primit pentru aurul de la Beijing numai 7.000 de euro, din cei 35.000 de euro pe care trebuia să îi încaseze de la club. 

 

Sportiva i-a făcut în iulie o plângere premierului Victor Ponta prin care îl ruga să îi fie plătite restanțele. ”Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de râsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o hârtie pe care să mi-o transmiteţi!”, a scris Diță.

 

Din păcate, restanțele nu au putut fi plătite.

Comentarii Facebook