Meciul dintre Halep și Pliskova, de la Roland Garros, ”bătălia” pentru locul 1 în clasamentul mondial


Simona Halep o întâlnește, joi după-amiază, pe Karolina Pliskova, în semifinalele turneului de tenis de la Roland Garros, însă meciul are o miză mult mai importantă.

Astfel, rezultatul partidei dintre cele două ar putea desemna un nou lider mondial în ierarhia tenisului feminin.

În cazul în care Pliskova reușeste să o învingă pe româncă, aceasta o va detrona pe Angelique Kerber de pe locul 1, chiar dacă nu va câștiga turneul.

Totodată, pentru Halep trofeul Roland Garros nu ar însemna doar primul său titlu de Grand Slam, ci și ascensiunea în fruntea tenisului feminin. Pentru a putea trece pe locul 1, Simona Halep trebuie să o învingă pe Karolina Pliskova, dar să câștige și finala competiției.

Cehoaica spune că înainte de a începe turneul nu era foarte încrezătoare în șansele sale de a ajunge în finala Roland Garros din acest an, însă și acum spotiva este îngrijorată de partida împotriva româncei, cu care se luptă pentru prima poziție mondială.

Venind la acest turneu, au fost câteva persoane care mi-au zis ”Trebuie săajungi în finală ca să fii Nr. 1”, dar eu ma gandeam ”Nu am nicio șansă de a ajunge în finala aici”, a spus Karolina Pliskova, potrivit wtatennis.com.

Acum sunt așa de aproape, dar și foarte departe, pentru că joc împotriva uneia dintre cele mai bune fete pe zgură. Și ea joacă pentru locul 1 mondial, așa că o să fie un meci uriaș”, a completat sportiva.

Meciul din semifinale, dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, este programat joi, nu mai devreme de ora 17.30.



Comentarii Facebook